Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Šláger utorka v Mníchove, ťahákom návrat Lewandowského

Na snímke poľský útočník Barcelony Robert Lewandowski oslavuje svoj tretí gól v zápase C-skupiny 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale FC Barcelona - Viktoria Plzeň v Barcelone 7. septembra 2022. Foto: TASR/AP

V B-skupine privíta Porto súpera z Brúgg a Bayer Leverkusen hostí Atletico Madrid.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Ťahákom utorkového programu Ligy majstrov bude duel Bayernu Mníchov s FC Barcelona. Súboj dvoch ašpirantov na trofej navyše okorení návrat Roberta Lewandowského do Allianz Arény. Zaujímavá bude aj konfrontácia v A-skupine, v ktorej Liverpool privíta Ajax Amsterdam. Druhý zápas skupiny medzi Glasgowom Rangers a SSC Neapol preložili z utorka na stredu z dôvodu obmedzených policajných kapacít po úmrtí britskej kráľovnej Alžbety II.

Poľský kanonier Lewandowski prestúpil z Bayernu do Barcelony počas tohto leta po tom, čo prejavil záujem odísť. Do Bayernu prišiel v roku 2014 z Borussie Dortmund. V mníchovskom drese zaznamenal v 375 súťažných zápasoch dovedna 344 gólov. Celkovo sedemkrát sa stal najlepším strelcom bundesligy, raz ako hráč BVB a šesťkrát počas pôsobenia v Bayerne. Jeho návrat na pôdu bývalého klubu bude jednou z najsledovanejších futbalových udalostí tohto mesiaca: "Teším sa na to. No nie až tak veľmi, keďže viem, že bude hrať proti nám, pretože je veľmi nebezpečný pred bránkou. Ale ako človek je skvelý a budem rád, keď ho uvidím. Dúfam, že to tak budú ctiť aj fanúšikovia bez ohľadu na to, ako to bolo s jeho odchodom," povedal tréner Bayernu Julian Nagelsmann.

Bayern v prvom kole triumfoval na ihrisku Interu Miláno 2:0. V domácej súťaži sa mu však až toľko nedarí, nevyhral už v troch zápasoch za sebou a dokázal v nich len remizovať. Naposledy zakopli Bavori v sobotu doma so Stuttgartom. Barcelona naopak ťahá sériu štyroch triumfov v La Lige a to aj vďaka forme "Lewu", ktorý v novom drese strelil už šesť gólov a na konte má aj dve asistencie. V LM jeho "galapredstavenie" komentoval tréner Plzne Michal Bílek. Viktoria pred týždňom podľahla na Camp Nou 1:5 a Poliak sa na triumfe podieľal hetrikom. "On je úplne inde. Má fantastickú strelu a jeho výber miesta je fenomenálny. Právom je najlepší útočník na svete."

Plzeň sa v utorok predstaví doma, kde privíta milánsky Inter. V zostave talianskeho vicemajstra by nemal chýbať slovenský obranca Milan Škriniar. "Nerazzurri" sa na tento duel naladili víťazstvom 1:0 nad FC Turín, "Viktoriáni" zasa zaknihovali šiesty ligový triumf po sebe. V sobotu zvíťazili v Olomouci 3:2.

Zaujímavý duel sa odohrá v Liverpoole, FCL privíta Ajax. Domáci nehrali tento víkend ligový zápas, keďže stretnutia v Premier League odložili po vyhlásení štátneho smútku. Trénerovi Jürgenovi Kloppovi tak zostalo viac času na premýšľanie, keďže po prehre 1:4 v Neapole pred týždňom uviedol: "Veľa vecí nám chýba. Nepracujeme ako tím. Musíme sa pokúsiť nájsť nastavenie, aby sme sa zlepšili takmer vo všetkom. Nemá to nič spoločné s osobnými vecami, ani s ničím iným. Potrebujem čas, aby som si to premyslel. Mojou úlohou je zistiť, čo sa deje." Ajax naopak valcuje v lige, po šiestich triumfoch má 18 bodov a je bez straty na čele tabuľky. A k tomu má impozantné skóre 21:3. Pred týždňom zdolal holandský majster Glasgow Rangers vysoko 4:0.

V B-skupine privíta Porto súpera z Brúgg a Bayer Leverkusen hostí Atletico Madrid. V "déčku" nastúpi Sporting Lisabon proti Tottenhamu Hotspur a Olympique Marseille privíta Eintracht Frankfurt.

2. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov - UTOROK 13. septembra (časy sú v SELČ):



A-skupina:

21.00 FC Liverpool - Ajax Amsterdam

B-skupina:

21.00 FC Porto - FC Bruggy
21.00 Bayer Leverkusen - Atletico Madrid

C-skupina:

18.45 Viktoria Plzeň - Inter Miláno
21.00 Bayern Mníchov - FC Barcelona

D-skupina:

18.45 Sporting Lisabon - Tottenham Hotspur
21.00 Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt