Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slalom mužov v Záhrebe zrušili pre nepriaznivé počasie

Slalom Svetového pohára alpských lyžiarov zrušil. Foto: TASR/AP

Jury najprv posunula štart slalomu o štvrťhodinu, aby ešte raz preverila stav trate a prognózu počasia, no následne sa rozhodla súťaž úplne zrušiť.

Záhreb 5. januára (TASR) - Slalom Svetového pohára alpských lyžiarov v Záhrebe presunuli na štvrtok. Organizátori ho v stredu zrušili tesne pred štartom 1. kola pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Už niekoľko dní panovali v stredisku Sljeme vysoké teploty, čím utrpela kvalita podložky, informovala agentúra APA.

Jury najprv posunula štart slalomu o štvrťhodinu, aby ešte raz preverila stav trate a prognózu počasia, no následne sa rozhodla súťaž úplne zrušiť. V stredu prešiel cez chorvátsku metropolu front, ktorý priniesol dážď, hmlu a silný vietor. Tesne pred začiatkom 1. kola navyše začalo husto snežiť. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) neskôr informovala, že sa preteky uskutočnia vo štvrtok. Prvé kolo sa pôjde o 13.00 h, druhé o 16.10. Po konci súťaže sa pretekári hneď presunú charterovým letom do švajčiarskeho Adelbodenu, kde sú cez víkend naplánované tradičný obrovský slalom a slalom.

Už v utorok mali sťažené podmienky ženy, v mäkkom podklade sa vytvárali ryhy a diery, navyše im jazdy komplikoval silný vietor. Slalom napokon vyhrala Slovenka Petra Vlhová, ktorá triumfovala v Záhrebe tretíkrát za sebou.