Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slávia EU získala druhú Američanku, tím posilnila blokárka O'Neillová

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

O'Neillová sa v Slávii stretne so svojou krajankou, 23-ročnou nahrávačkou Taylor Nelsonovou, ktorá pribudla do kádra Bratislavčaniek v auguste.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Úradujúci vicemajster slovenskej volejbalovej extraligy Slávia EU Bratislava tesne pred víkendovým štartom ročníka 2018/2019 získal do kádra druhú legionárku - americkú blokárku Kelsey O'Neillovú.

"S radosťou vám oznamujeme, že sme podpísali kontrakt s Kelsey. Veríme, že bude pre nás veľmi užitočnou hráčkou," informoval klub prostredníctvom facebooku. "Neviem sa dočkať premiérovej sezóny v Bratislave v tíme Slávie," uviedla 22-ročná a 185 cm vysoká blokárka na sociálnych sieťach.

O'Neillová sa v Slávii stretne so svojou krajankou, 23-ročnou nahrávačkou Taylor Nelsonovou, ktorá pribudla do kádra Bratislavčaniek v auguste. Obe hráčky zastupuje americká Elite Volley Agency a obe si počas uplynulých rokov zahrali aj v univerzitnej reprezentácii USA. Kelsey O'Neillová, ktorá zaokrúhlila počet legionárok v parfems.sk extralige 2018/2019 na desať, v uplynulej sezóne pôsobila v tíme Iowskej univerzity v rovnomennom meste stredovýchodu USA v súťaži prestížnej Národnej vysokoškolskej športovej asociácie (NCAA).

Tím Slávie EU počas leta prešiel výraznou obmenou, odišlo viacero opôr: skúsené reprezentantky Dominika Valachová a Miroslava Kuciaková ukončili aktívnu kariéru, univerzálka Karin Šunderlíková zamierila do tímu druhej najvyššej talianskej súťaže Serie A2 Libertas Martignacco a blokárka Sandra Szabóová do nemeckého bundesligového SC Postupim. Odišli tiež nahrávačky Lucia Töröková (Volley project UKF Nitra) a Lucia Sedláčková (VTC Pezinok Bilíková) a skúsená blokárka Terézia Widerman prerušila kariéru z rodinných dôvodov. Naopak, v družstve Slávie EU pokračujú univerzálka Miroslava Reháková či smečiarky Karolína Fričová so Zuzanou Šepeľovou. Príležitosť v novom ročníku tiež dostane viacero nových mladých hráčok.

Slávia EU odštartuje novú extraligovú sezónu v sobotu 29. septembra o 17.00 na domácej palubovke, keď v repríze finále z minulej sezóny privíta mestského rivala STRABAG Volleyball Club.