Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slavia Praha so Schranzom vypadla vo štvrťfinále s Feyenoordom

Slovenský futbalista v drese Slavia Praha Ivan Schranz (vpravo) a hráč Feyenoordu Tyrell Malacia (uprostred) bojujú o loptu v odvetnom štvrťfinálovom zápase Európskej konferenčnej ligy Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam v Prahe vo štvrtok 14. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Feyenoord mal vo vypredanom Edene raketový štart a už v 2. minúte sa ujal vedenia zásluhou Cyriela Dessersa. "Zošívaní" vyrovnali v 14. minúte, keď chybu v rozohrávke potrestal Ibrahim Traore.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Futbalisti Slavie Praha v zostave so slovenským reprezentantom Ivanom Schranzom nepostúpili do semifinále Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrťfinálovej odvete prehrali na domácej pôde s Feyenoordom Rotterdam 1:3, v prvom dueli v Holandsku sa zrodila remíza 3:3

Feyenoord mal vo vypredanom Edene raketový štart a už v 2. minúte sa ujal vedenia zásluhou Cyriela Dessersa. "Zošívaní" vyrovnali v 14. minúte, keď chybu v rozohrávke potrestal Ibrahim Traore. V 59. minúte využil Dessers ďalšiu hrúbku brankára Slavie Aleša Mandousa a poslal Feyenoord do vedenia. Triumf hostí spečatil v 78. minúte Luis Sinisterra. Schranz hral do 77. minúty. V semifinále čaká Feyenoord francúzsky Olympique Marseille, ktorý uspel na pôde PAOK-u Solún 1:0.

Hráči Leicestru City sa stali prvými semifinalistami EKL. Vďaka dvom gólom v záverečnej štvrťhodine zvíťazili na pôde PSV Eindhoven 2:1. O postupe "líšok" rozhodol v 88. minúte Portugalčan Ricardo Pereira. Úvodný duel sa skončil bezgólovou remízou.

Leicester nastúpi v semifinále proti AS Rím, ktorý na Stadio Olimpico zdolal FK Bodö/Glimt 4:0. Hetrikom sa blysol Nicolo Zaniolo. Tím Joseho Mourinha rozhodol o osude stretnutia tromi gólmi v úvodnej polhodine.

odvety štvrťfinále EKL 2021/2022:

Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam 1:3 (1:1)

Góly: 14. Traore - 2. a 59. Dessers, 78. Sinisterra, ČK: 90.+4 Kačaraba (Slavia)

/I. Schranz hral za Slaivu do 77. min/

/prvý zápas: 3:3, postúpil Feyenoord/


PAOK Solún - Olympique Marseille 0:1 (0:1)

Gól: 34. Payet

/prvý zápas: 1:2, postúpilo Marseille/


AS Rím - FK Bodö/Glimt 4:0 (3:0)

Góly: 23., 29. a 49. Zaniolo, 5. Abraham

/prvý zápas: 1:2, postúpil AS Rím/


PSV Eindhoven - Leicester City 1:2 (1:0)

Góly: 27. Zahavi - 77. Maddison, 88. Pereira

/prvý zápas 0:0, postúpil Leicester/