Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Slavia proti Beer Ševe s podporou v hľadisku, môže prísť 600 divákov

Hráč Slavie Jan Kuchta (vľavo) oslavuje so spoluhráčom Petrom Olajinkom tretí gól v zápase C -skupiny 3. kola skupinovej fázy Európskej ligy Slavia Praha - OGC Nice v Prahe 5. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Je to pilotný projekt ministerstva zdravotníctva v Českej republike.

Praha 2. decembra (TASR) - Futbalisti Slavie Praha budú mať počas štvrtkového zápasu C-skupiny Európskej ligy proti Hapoelu Beer Ševa aspoň čiastočnú podporu fanúšikov. Stretnutie uvidí priamo v Edene 600 otestovaných hostí z radov partnerov klubu.

"Je to pilotný projekt ministerstva zdravotníctva," citoval portál iDnes.cz predsedu predstavenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka. V podobnom režime by sa mali odohrať aj domáce pohárové zápasy Sparty a Liberca na budúci týždeň a možno aj nedeľné derby pražských S na Letnej.

Dlhodobí partneri budú mať prístup do klubového poschodia, podmienkou je negatívny výsledok antigénového testu z vybraných certifikovaných laboratórií. V každom oddelenom priestore štadióna sa bude môcť nachádzať maximálne desať osôb. Portál iDnes.cz upozornil, že nepôjde o návrat fanúšikov do hľadiska, zatiaľ sa dotkne iba sponzorov a partnerov, z ktorých príspevkov kluby žijú.