Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slavia zakopla v 3. kole s nováčikom, Trpišovský: Za remízu sme radi

Hráč Slavie Praha, archívne foto. Foto: TASR/AP

Slavia bola jediným popredným českým tímom, ktorý napokon uvoľnil hráčov na narýchlo zorganizovaný druhý zraz reprezentácie pre duel Ligy národov so Škótskom.

Praha 13. septembra (TASR) - Majstrovská Slavia Praha zaznamenala nečakane prvú bodovú stratu v najvyššej českej futbalovej súťaži už v 3. kole s Pardubicami (1:1). Nováčik pritom ani nemal úplnú výhodu domáceho prostredia, zápasy momentálne hráva v Prahe na štadióne Bohemiansu.

Pardubice v zápase viedli po góle Emila Tischlera v 38. minúte, za "zošívaných" vyrovnal striedajúci Petar Musa v 51. minúte. "Bod je málo, ale viac sme si nezaslúžili. Ten zápas prebiehal tak, že sme za remízu napokon radi," sebakriticky priznal tréner Slavie Jindřich Trpišovský pre portál idnes.cz.

Slavia bola jediným popredným českým tímom, ktorý napokon uvoľnil hráčov na narýchlo zorganizovaný druhý zraz reprezentácie pre duel Ligy národov so Škótskom. Hlavná časť národného mužstva musela pre výskyt koronavírusu vo výbere nastúpiť do izolácie. "Vôbec by som túto remízu nespájal s reprezentačným zrazom. Máme dosť široký káder na to, aby sme si s takou situáciou vedeli poradiť," uviedol pre klubovú stránku Vladimír Coufal, ktorý nastúpil na okrúhly stý zápas v drese Slavie.

"Pre každý tím, ktorý má veľa reprezentantov, je to zložité. My s tým už máme skúsenosti, doteraz sme to zvládali. Pardubice si zaslúžili bodovať, my sme si nezaslúžili vyhrať," nehľadal ospravedlnenia ani tréner Trpišovský.

Slavia aj napriek strate naďalej vedie ligu s lepším skóre pred Slováckom a Jabloncom. Môže ju však predstihnúť Sparta Praha, ak v nedeľu uspeje na trávniku Karvinej.