Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Slováci chcú Kaufland Cup vyhrať, Ramsay: Naše očakávania sa nemenia

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie mužov Craig Ramsay na tlačovej konferencii počas zrazu členov reprezentácie SR pred Vianočným Kaufland Cupom 12. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Súčasťou nominácie sú aj dvaja nováčikovia, obaja na brankárskom poste - Samuel Hlavaj a Stanislav Škorvánek.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti chcú uspieť v oboch zápasoch Vianočného Kaufland Cupu. Reprezentačný tréner Craig Ramsay to uviedol na úvod reprezentačného zrazu pred turnajom troch tímov, v rámci ktorého domáci nastúpia proti Nórsku (15.12.) a Lotyšsku (17.12.).

"Naše očakávania sa nemenia. Myslím si, že môžeme zdolať každého a pokúsime sa o to. Všetci budú hrať rýchlo a tvrdo a ak na nich budeme stačiť a dokážeme útočiť, uspejeme," uviedol Ramsay v pondelok na začiatku zrazu v Bratislave. Tesne pred jeho začiatkom prišlo v dôsledku zranení k trom zmenám v zostave. Petra Čerešňáka, Miloša Romana a Mareka Hrivíka nahradili Mário Grman, Matúš Sukeľ a Maroš Jedlička. "Hrivík sa zranil ešte minulú nedeľu, pripravoval sa na testy, ale nestihol to. Čerešňák sa zranil vo včerajšom zápase pri bloku a Roman mal problémy už dávnejšie. Dúfal som však, že príde," povedal k chýbajúcim hráčom Ramsay.

"Chceme predviesť čo najlepší hokej a turnaj budeme chcieť určite vyhrať. Teším sa na zápasy pred domácim publikom," uviedol Grman, ktorý s nomináciou nepočítal, ale pri pozvánke na turnaj neváhal. Rovnaký prístup mal aj Jedlička, ktorého kouč zrejme vyskúša na centri. "Super pocit, na týchto hráčov som doteraz pozeral len v televízii. Cieľom je triumf. Centra som už hral, je to zodpovednejší post ako krídlo, urobím maximum," povedal mladý útočník.

"Máme dobrých centrov, dobré strely, ale nepadajú góly. Musíme na tom pracovať a musíme dorážať puky," povedal tréner k malej streleckej efektivite tímu, ktorá sa ukázala na novembrovom Nemeckom pohári. Rovnakého problému sa obáva aj teraz: "Vždy sa toho trocha obávam. Bežne dokáže pomôcť Hrivík a teraz by to mohol byť Cehlárik. Máme aj Marinčina či Gernáta, ale skórovanie nenechávam na žiadnom hráčovi osobitne."

Súčasťou nominácie sú aj dvaja nováčikovia, obaja na brankárskom poste - Samuel Hlavaj a Stanislav Škorvánek. Mužstvo absolvuje od pondelňajšieho zrazu do prvého duelu na turnaji tri tréningové jednotky. Vo štvrtok o 18.00 ich čaká prvý súboj s Nórskom, v piatok majú voľno, na programe je duel Nórov s Lotyšmi. V sobotu vyvrcholí domáce podujatie stretnutím Slovenska s Lotyšskom so začiatkom o 13.00 h.

Na snímke hokejista Róbert Lantoši na tlačovej konferencii počas zrazu členov reprezentácie SR pred Vianočným Kaufland Cupom 12. decembra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Káder SR pred Vianočným Kaufland Cup-om 2022:

Brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava, 0 štartov v A-tíme), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Michalovce, 0)

Obrancovia: Michal Beňo (HC Slovan Bratislava, 3 zápasy/1 gól), Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice, ČR, 22/1), Martin Gernát (HC Lausanne, Švaj., 60/7), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava, 2/0), Mário Grman (HC Vítkovice, ČR, 54/0), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec, ČR, 22/1), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera, ČR, 47/1), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec, ČR, 42/6)

Útočníci: Martin Bakoš (HC Ajoie, Švaj., 64/13), Peter Cehlárik (EV Zug, Švaj., 38/13), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín, 3/2), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec, ČR, 43/6), Daniil Fominych (HC Slovan Bratislava, 10/3), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec, ČR, 7/1), Maroš Jedlička (HKM Zvolen, 2/0), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav, ČR, 29/1), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav, ČR, 43/5), Matúš Sukeľ (HC Verva Litvínov, ČR, 48/9), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava, 18/6), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica, 17/2)



Realizačný tím:

generálny manažér: Miroslav Šatan

manažérka: Zuzana Chrenková

hlavný tréner: Craig Ramsay

asistenti trénera: Peter Frühauf, Andrej Podkonický, Ján Pardavý

tréner brankárov: Ján Lašák

videoanalytik: Igor Andrejkovič

lekár: MUDr. Pavol Lauko

fyzioterapeuti: Martin Babják, Vladimír Čavojec

výstrojoví manažéri: Marek Jenčík, Juraj Stopka

média manažéri: Peter Jánošík, Tomáš Kyselica



Program Vianočného Kaufland Cupu 2022:

štvrtok 15. decembra

18.00 Slovensko – Nórsko

piatok 16. decembra

17.00 Nórsko – Lotyšsko

sobota 17. decembra

13.00 Slovensko – Lotyšsko