Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slováci deklarujú motiváciu, aj keď už nemôžu postúpiť

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič počas tréningu pred pondelkovým kvalifikačným zápasom H-skupiny na MS 2022 Chorvátsko - Slovensko v nedeľu 10. októbra 2021 v chorvátskom Osijeku. Foto: TASR - Martin Baumann

Duel povedú rozhodcovia z Fínska na čele s hlavným arbitrom Mattiasom Gestraniusom. V priamom prenose ho odvysiela Jednotka RTVS.

Trnava 10. novembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti sú pred záverečným kvalifikačným dvojzápasom bez šance postúpiť na majstrovstvá sveta. Chcú však aspoň zabojovať o konečnú tretiu priečku v H-skupine a kľúčové v tejto snahe bude štvrtkové stretnutie v Trnave so Slovincami (20.45). V poslednom vystúpení 14. novembra na Malte budú zverenci Štefana Tarkoviča favoritom.

Slováci momentálne figurujú v skupine na treťom mieste za dvojicou Rusko a Chorvátsko, medzi ktorou sa rozhodne o priamom postupujúcom do Kataru 2022, no rovnaký počet desať bodov nazbierali aj štvrtí Slovinci. "Nie je príjemné, keď idete na zraz a viete, že už nehráte o postup na majstrovstvá sveta. Taká je realita. Musíme sa s tým vyrovnať a musíme ísť do týchto dvoch zápasov nie s tým, že už je po všetkom, ale odovzdať naše maximum. Pre všetkých chalanov je to možnosť ukázať sa, aby sme boli nominovaní na ďalšie zrazy. Chceme čo najlepšie reprezentovať Slovensko," povedal krídelník Róbert Mak.

V úvodnom vzájomnom stretnutí sa v septembri v Ľubľane zrodila remíza 1:1, keď na vedúci gól Róberta Boženíka odpovedal domáci Petar Stojanovič. "V Slovinsku sme odohrali veľmi dobrý zápas, v ktorom sme mohli získať tri body, ale získali sme len jeden. Myslím si, že doma budeme chcieť potvrdiť formu a hrať ešte lepšie, ako sme hrali tam. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Ani na Malte to nebude ľahký zápas, musíme sa skoncentrovať na sto percent a odohrať tieto dva zápasy, aby sme boli všetci spokojní," dodal Mak, ktorý v Slovinsku nastúpil po vyše hodine hry.

Celý duel absolvoval stredopoliar Stanislav Lobotka. Do nominácie sa vrátil po tom, ako ho z októbrového asociačného termínu vyradilo zranenie: "Motivácia je vždy, škoda toho prvého zápasu, teraz to bude úplne odlišné. V úvodzovkách už ani jednému mužstvu o nič nejde, možno to bude otvorenejšie, nebude to možno také taktické, to môže byť pre nás výhoda. Nepozerám sa na tabuľku, ale na to, aby sme zápasy zvládli najmä herne, aby sme nadviazali na to, čo sme odohrali počas predchádzajúcich dvoch zrazov."

Predchádzajúci súboj týchto dvoch súperov na slovenskej pôde sa odohral v kvalifikácii MS 2018 a takisto sa uskutočnil na Štadióne Antona Malatinského. Tarkovič bol vtedy asistent Jána Kozáka a Slováci 1. septembra 2017 uspeli 1:0 vlastným gólom hostí v závere riadneho hracieho času. Slovinci predtým vyhrali doma rovnakým pomerom a bilancia uplynulých vzájomných zápasov je preto vzácne vyrovnaná, čo sa potvrdilo aj pred dvoma mesiacmi. "Myslím si, že vo štvrtok to bude podobné ako v prvom stretnutí. Slováci majú svoju kvalitu, takže to bude náročné. Dúfam však, že sa bude hrať o čosi otvorenejšie," povedal pre portál rtvslo.si slovinský stredopoliar Miha Zajc.

Duel povedú rozhodcovia z Fínska na čele s hlavným arbitrom Mattiasom Gestraniusom. V priamom prenose ho odvysiela Jednotka RTVS.

kvalifikácia MS 2022 - H-skupina:



Slovensko - Slovinsko /štvrtok 11. novembra o 20.45 h, Štadión Antona Malatinského v Trnave, Jednotka RTVS/

rozhodujú: Mattias Gestranius - Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (všetci Fín.)

tabuľka H-skupiny:

1. Rusko 8 6 1 1 13:5 19
2. Chorvátsko 8 5 2 1 13:3 17
3. SLOVENSKO 8 2 4 2 9:8 10
4. Slovinsko 8 3 1 4 9:9 10
5. Malta 8 1 2 5 8:17 5
6. Cyprus 8 1 2 5 3:13 5