Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slováci do 18 rokov ešte majú nádej na záchranu: Zdolali Švajčiarsko

Ilustračná snímka. Foto: TASR

O víťazovi rozhodne tretí súboj, ktorý je na programe v nedeľu 27. apríla od 15.30 h.

Umea 28. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov zvíťazili v sobotu v druhom zápase o záchranu na MS vo Švédsku nad rovesníkmi zo Švajčiarska 4:3. Helvétom tak vrátili prehru z prvého stretnutia a v sérii hranej na dve víťazstvá vyrovnali stav na 1:1. O jej víťazovi rozhodne tretí súboj, ktorý je na programe v nedeľu 27. apríla od 15.30 h.

Víťazný gól slovenského tímu zaznamenal v 58. minúte Maxim Čajkovič, ktorý uspel z trestného strieľania.

Slovensko - Švajčiarsko 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Góly: 3. Valigura (Turanský, Mudrák), 29. Krajč (Chromiak), 30. Škvarek (Lašák, Eliáš), 58. Čajkovič (tr. strieľanie) - 20. Dähler (Jobin, Canova), 26. Salzgeber (Guggenheim), 39. Jobin (Dähler). Rozhodovali: Brannare (Fín.), Hejduk (ČR) - Badyl (Biel.), Kilian (Nór.), vylúčení: 5:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 152 divákov.

zostavy:

Slovensko: Kozel - Turan, Gajdoš, Lavička, Kňažko, Mudrák, Golian, Hlaváč, Beňo - Mrázik, Sojka, Čajkovič - Chromiak, Haščák, Krajč - Turanský, Jelluš, Valigura - Škvarek, Eliáš, Lašák

Švajčiarsko:
Henauer - Delémont, Fiedler, Pezzullo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi - Stoffel, Salzgeber, Knak - Dähler, Canova, Jobin - Zürcher, Schläpfer, Fuss - Marchand, Valenza, Bardh


Viliam Čacho, tréner SR 18: "Bol to mimoriadne náročný zápas nielen pre hráčov, ale aj pre všetkých členov realizačného tímu s obrovskými nervami a psychickým vypätím. Zápas sme zvládli vzhľadom na všetky tieto okolnosti výborne. Samozrejme, v hre sa objavili chybičky, ale víťazstvo je naše a verím, že si pozitívnu vlnu po víťazstve prenesieme aj do zajtrajšieho rozhodujúceho tretieho zápasu série."