Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slováci budú na EMF ME v skupine s Talianskom, Belgickom a Poľskom

Na archívnej snímke zľava prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik a prezident Európskej federácie malého futbalu Borislav Aleksandrov. Foto: TASR - František Iván

Slovensko bolo ako usporiadateľ šampionátu nasadené do základnej A-skupiny. Ostatné mužstvá z prvých dvoch košov žreboval štátny tajomník MŠVVŠ pre šport Ivan Husár.

Bratislava 14. marca (TASR) - Slovenskí reprezentanti v malom futbale sa na domácich EMF EURO 2022 v Košiciach stretnú v základnej A-skupine s Talianskom, Belgickom a Poľskom. Rozhodol o tom pondelkový žreb júnového kontinentálneho šampionátu v Bratislave.

"Je pre mňa naozaj ťažké nájsť správne slová, pretože sme na tento okamih čakali viac ako dva roky. Bolo to náročné obdobie a ja si myslím, že tento turnaj bude začiatkom novej éry pre malý futbal a že to najlepšie ešte len príde. Som si istý, že v Košiciach uvidíme veľmi kvalitné zápasy," povedal po žrebe prezident Európskej federácie malého futbalu Borislav Aleksandrov.

Slovensko bolo ako usporiadateľ šampionátu nasadené do základnej A-skupiny. Ostatné mužstvá z prvých dvoch košov žreboval štátny tajomník MŠVVŠ pre šport Ivan Husár, mužstvá z tretieho koša vedúci referátu športu a mládeže mesta Košice Mário Švec a žreb skompletizoval výkonný riaditeľ spoločnosti Niké Roman Berger. "V skupine máme súperov, ktorí majú zvučné meno, ale zároveň sú hrateľní, takže som spokojný," povedal prezident Slovenského zväzu malého futbalu Peter Králik a v podobnom duchu sa vyjadril aj reprezentačný tréner Ladislav Borbély: "Priblížili sme sa našim optimálnym predstavám. Miesto Poliakov sme tipovali Francúzov, ale nemôžeme počítať s tým, že sa všetky naše predstavy naplnia. V každom prípade si myslím, že môžeme byť so žrebovaním spokojní. Hráme v skupine, v ktorej by sme mali byť úspešní a z ktorej by sme mali postúpiť do play off."



žreb ME:


A-skupina: SLOVENSKO, Taliansko, Belgicko, Poľsko

B-skupina: Rumunsko, Španielsko, Albánsko, Azerbajdžan

C-skupina: Čierna Hora, Bulharsko, Rakúsko, Gruzínsko

D-skupina: Maďarsko, Ukrajina, Turecko, Portugalsko

E-skupina: ČR, Srbsko, Moldavsko, Francúzsko

F-skupina: Kazachstan, Anglicko, Izrael, Grécko