Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Okrem Višňovského sa Slováci netešili, Gáborik s Meszárošom asistovali

Foto: TASR/AP

New York Rangers, St. Louis Blues aj Philadelphia prehrali. Nedarilo sa ani Floride, v ktorej drese hrá Tomáš Kopecký.

New York 25. marca (TASR) - Po jednej asistencii si pripísali dvaja slovenskí hokejisti v noci na pondelok v zámorskej NHL. Marián Gáborík bodoval v domácom súboji s Washingtonom, ale "jazdci" prehrali 2:3 po nájazdoch. Rovnakú bilanciu zaznamenal obranca Andrej Meszároš z Philadelphie, no ani on sa z výhry netešil, pretože jeho mužstvo prehralo v Pittsburghu 1:2 po predĺžení.

Gáborík asistoval, jazdci však prehrali


Gáborík bol v 19. minúte na začiatku presilovkovej akcie tímu z Manhattanu, tá vyvrcholila strelou Dereka Stepana z veľkého uhla, ktorú si brankár Capitals Braden Holtby zrazil betónom do siete. Rangers tak vyrovnali skóre z 0:2 na 2:2 a tento stav zotrval aj po vypršaní riadneho hracieho času i predĺženia. Zápas tak dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých rozhodol o triumfe hostí švédsky center Nicklas Bäckström. Hráči z metropoly USA sa tak po slabom štarte pomaličky dvíhajú nahor, výhra nad Newyorčanmi bola ich treťou v poradí a v tabuľke Východnej konferencie strácajú na poslednú ôsmu postupovú priečku, ktorú okupujú práve Rangers, už len dva body. "Séria víťazstiev nič neznamená. Stále sme mimo postupových pozícií. No určite budujeme pevné základy, myslím si, že si z uplynulých zápasov môžeme odniesť množstvo pozitív," vyslovil sa pre zámorské médiá útočník Washingtonu Brooks Laich. Gáborík, ktorý počas takmer 20 odohratých minút vyslal na bránku Washingtonu päť striel, zaznamenal v aktuálnej sezóne 19. kanadský bod (9+10). V závere zápasu ho tréner John Tortorella presunul z prvej lajny s Bradom Richardsom a Rickom Nashom do tretej k Taylorovi Pyattovi a Brianovi Boylovi.

Strelecký účet pennsylvánskeho derby medzi Pittsburghom a Philadelphiou otvoril v 35. minúte kapitán "letcov" Claude Giroux, ktorému na gól prihral Andrej Meszároš (druhá asistencia v sezóne). Flyers však tesný náskok neudržali, hviezdny Sidney Crosby v treťom dejstve v presilovke 5 na 3 vyrovnal a v predĺžení strhol víťazstvo na stranu "tučniakov" Tyler Kennedy. Penguins tak natiahli svoju šnúru víťazstiev na 12 duelov a predĺžili tohtosezónny ligový rekord. "Momentálne sme plní sebavedomia. Vieme, že ak sa budeme naďalej pridŕžať nášho plánu a robiť všetky tie potrebné malé vecičky, môžeme byť naďalej úspešní," vyhlásil autor víťaznej trefy.

Halák prehre nezabránil


V bránke St. Louis stál znova Jaroslav Halák, ale prehre 2:3 na ľade Calgary nezabránil. Dvakrát ho prekonal Čech Roman Červenka a v tretej tretine aj kapitán Flames Jarome Iginla, ktorý zaskočil Slováka strelou z boku. Halák si na svoje konto pripísal 14 úspešných zákrokov.
Foto: TASR/AP

Florida dvakrát inkasovala do prázdnej bránky


NY Islanders v zostave s obrancom Ľubomírom Višňovským zdolali Floridu s Tomášom Kopeckým 3:0, keď posledné dva góly strelili do prázdnej bránky pri neúspešnej power play hostí. Hrdinom stretnutia bol ruský brankár "ostrovanov" Jevgenij Nabokov, ktorý kryl všetkých 26 striel súpera a zaknihoval si tretie čisté konto v sezóne, celkovo už 55. v jeho profiligovej kariére.

Tampa nestacila na Winnipeg


Tampa Bay už bez odvolaného trénera Guy Bouchera podľahla na ľade divízneho rivala Winnipegu tesne 2:3. "Tryskáče" ťahal za víťazstvom center Brian Little, ktorý mal prsty vo všetkých troch góloch domáceho tímu, keď jeden dal a na ďalšie dva prihral. V zostave Jets sa po dlhej hernej pauze objavil elitný bek Tobias Enström, švédsky reprezentant svoj návrat ozdobil gólom, ktorý mal nakoniec prívlastok víťazný. Richard Pánik odohral v drese Lightning 10 a pol minúty, počas ktorých ohrozil Ondřeja Pavelca v domácej bránke jednou strelou.

V dueli dvoch tímov zo Severozápadnej divízie prehralo Colorado na domácom klzisku s "kosatkami" z Vancouveru 2:3. Topiaca sa "lavína" tak spadla v tabuľke Západnej konferencie na posledné miesto, keď z uplynulých siedmich zápasov prehrali hráči Avalanche šesť. Navyše v dueli s Canucks prišli aj o oporu Paula Šťastného, syn slovenskej legendy Petra Šťastného nedohral po zranení nohy spôsobenom pri blokovaní súperovej strely.

Ducks prehrali dva zápasy po sebe prvýkrát v sezóne


Prvýkrát v sezóne prehrali Ducks dva zápasy po sebe. O túto štatistiku sa zaslúžili hráči Detroitu, ktorí po piatkovom triumfe 5:1 v Anaheime zdolali rovnakého súpera aj v nedeľňajšom druhom stretnutí v Honda Center, tentoraz 2:1. Veterán v službách "káčerov" Teemu Selänne nastúpil na svoj 1372. zápas v NHL, čím vyrovnal rekordný zápis Teppa Nummelina v počte odohratých duelov fínskeho hokejistu v zámorskej súťaži. Švédsky útočník Detroitu Henrik Zetterberg absolvoval jubilejný 700. zápas v profiligovej kariére.





Sumáre zápasov NHL:

NY ISLANDERS - FLORIDA 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)



Góly: 7. MacDonald, 60. Tavares, 60. Cizikas. Brankári: Nabokov - Markström, strely na bránku: 37:26. Diváci: 14.512.



NY RANGERS - WASHINGTON 2:3 pp a sn (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)



Góly: 15. Asham, 19. Stepan (GÁBORÍK) - 8. Bäckström, 10. Ovečkin, rozhodujúci samostatný nájazd Bäckström. Brankári: Lundqvist - Holtby, strely na bránku: 32:24. Diváci: 17.200.



PITTSBURGH - PHILADELPHIA 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)



Góly: 54. Crosby, 63. Kennedy - 35. Giroux (MESZÁROŠ). Brankári: Fleury - Bryzgalov, strely na bránku: 35:28. Diváci: 18.662.



WINNIPEG - TAMPA BAY 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)



Góly: 15. Little, 23. Byfuglien, 30. Enström - 27. Stamkos, 46. Conacher. Brankári: Pavelec - Desjardins, strely na bránku: 24:25. Diváci: 15.004.



COLORADO - VANCOUVER 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)



Góly: 10. McGinn, 58. Parenteau - 6. Garrison, 24. Raymond, 35. Burrows. Brankári: Giguere - Schneider, strely na bránku: 28:30. Diváci: 15.194.



CALGARY - ST. LOUIS 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)



Góly: 12. a 30. Červenka, 53. Iginla - 37. Oshie, 45. Sobotka. Brankári: Kiprusoff - HALÁK, strely na bránku: 17:38. Diváci: 19.289.



ANAHEIM - DETROIT 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)



Góly: 40. Getzlaf - 5. Cleary, 9. Miller. Brankári: Hiller - Howard, strely na bránku: 34:21. Diváci: 17.427.