Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slováci po víťazstve nad Nemeckom postúpili na MS vo Florbale

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Triumf Slovenska režírovala dvojica Michal Dudovič a Ladislav Gál, Dudovič sa na výhre podieľal dvoma gólmi a tromi asistenciami, Gál mal bilanciu 2+2.

Celano 26. mája (TASR) - Slovenskí florbalisti sa kvalifikovali na tohtoročné majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku (5.-13. novembra). Vo štvrtok uspeli aj vo svojom treťom zápase na turnaji v talianskom Celane, keď rozdrvili Nemecko 8:2 a zabezpečili si postup ako suverénni víťazi F-skupiny európskej kvalifikácie.

Triumf Slovenska režírovala dvojica Michal Dudovič a Ladislav Gál, Dudovič sa na výhre podieľal dvoma gólmi a tromi asistenciami, Gál mal bilanciu 2+2. Zverenci trénera Radomíra Mrázka môžu nastúpiť na piatkový duel o prvenstvo na turnaji proti víťazovi E-skupiny už bez stresu, s istotou miestenky na MS. Okrem oboch víťazov skupín sa na novembrový šampionát v Zürichu a Winterthure prebojuje aj úspešný zo stretnutia o tretiu priečku.

Triumf Slovenska režírovala dvojica Michal Dudovič a Ladislav Gál, Dudovič sa na výhre podieľal dvoma gólmi a tromi asistenciami, Gál mal bilanciu 2+2. Zverenci trénera Radomíra Mrázka môžu nastúpiť na piatkový duel o prvenstvo na turnaji proti víťazovi E-skupiny Česku už bez stresu, s istotou miestenky na MS. Okrem oboch víťazov skupín sa na novembrový šampionát v Zürichu a Winterthure prebojuje aj úspešný zo stretnutia o tretiu priečku.

hlas po zápase (zdroj: szfb.sk):


Ladislav Gál, útočník SR, v zápase 2+2: "Aj keď sme proti Nemcom neodohrali úplne najlepší zápas, si myslím, že sme ho zvládli na dobrej úrovni. No stále máme čo zlepšovať. Tešíme sa na zajtrajší duel proti Česku."

Radomír Mrázek, tréner SR: "Máme veľkú radosť, že sme veľmi náročný súboj proti Nemcom zvládli a že sme si zabezpečili postup na MS. Bolo tu veľké dusno, čiže nám to bralo aj veľké množstvo fyzických síl. Chlapcov však za predvedený výkon musím pochváliť. Išlo nám predovšetkým o postup a náš cieľ sme splnili."


európska kvalifikácia MS 2022 - F-skupina:



SLOVENSKO - Nemecko 8:2 (3:0, 4:1, 1:1)

Góly: 10. Gál (Dudovič), 12. Kvasnica (Kelemen), 14. Cvacho (Kozák), 16. Dudovič (Gál), 20. Hatala (Gajdoš), 24. Gál (Dudovič), 26. Gašparík (Dudovič), 37. Dudovič (Gál) - 22. Hofferbert, 43. Bothe (z tr. strieľania). Rozhodovali: Faso, Edin (obaja USA), vylúčení: 1:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 71 divákov.

Zostava SR: Kohút - Miške, Pažák, Kozák, Mirt, Virga, Hatala - Dudovič, Gašparík, Gál - Ujhelyi, Grlický, Cvacho - Kelemen, Gajdoš, Kvasnica


ďalší výsledok:

Rakúsko - Pobrežie Slonoviny 28:2 (11:1, 6:0, 11:1)


tabuľka:

1. Slovensko 3 3 0 0 49:3 6*

2. Nemecko 3 1 1 1 53:11 3

3. Rakúsko 3 1 1 1 32:12 3

4. Pobr. Slonoviny 3 0 0 3 2:110 0

*-postup na MS