Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenskí volejbalisti podľahli Ukrajine,v B-skupine obsadili 3.miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zverenci trénera Mareka Kardoša sa v prípade víťazstva mohli posunúť v tabuľke na druhú priečku pred Rumunsko.

Záporožie 6. júna (TASR) - Slovenskí volejbalisti zakončili svoje účinkovanie v B-skupine Zlatej európskej ligy v Záporoží prehrou 1:3 s domácou Ukrajinou. V tabuľke obsadili s bilanciou jedno víťazstvo a tri prehry posledné tretie miesto. O nádej na účasť na záverečnom turnaji Final Four v Belgicku prišli už v sobotu, postup si vybojovala stopercentná Ukrajina.

Zverenci trénera Mareka Kardoša sa v prípade víťazstva mohli posunúť v tabuľke na druhú priečku pred Rumunsko, ale proti v skupine nezdolanej Ukrajine napokon po vyrovnanom priebehu nezvládli koncovku. Po úspešnom prvom sete 25:23 prehrali v ďalších troch s domácim výberom na 23, 21 a 24 bodov.

Najviac bodujúcim hráčom zápasu bol s 25 bodmi ukrajinský univerzál Dmytro Vijeckij, za Slovensko si najviac bodov pripísali smečiar Michal Petráš (16), ktorý sa blysol aj štyrmi blokmi a univerzál Filip Gavenda (15).

Marek Kardoš, tréner SR: "Škoda dnešného zápasu. V setoch, ktoré sme prehrali, sme v koncovkách spravili zopár hlúpych chýb, napríklad sme boli pri blokoch dvaja na dvoch metroch a zle sme vyhodnotili situáciu. Práve na takýchto loptách sa v koncovkách prehráva. Celkovo som až na niektoré fragmenty hry s týmto turnajom spokojný. Chlapci sa pomaly učia systém, majú kontakt s väčším volejbalom. Dúfam, že takýchto zápasov, aj víťazných, budú hrať čoraz viac a posunie ich to ďalej."


Zlatá európska liga 2021 mužov - B-skupina

druhý turnaj - Záporožie (Ukr.) - nedeľa:

Ukrajina - Slovensko 3:1 (-23, 23, 21, 24)

Rozhodovali: Akdemir (Tur.) a Taran (Mold.), 1015 divákov

Ukrajina: Ostapenko 11, Holoven 1, Kovalov 14, Drozd 13, Vijeckij 25, Polujan 7, libero Kanajev (Ščitkov 5, Semeniuk 0). Tréner: U. Krastiňš.

Slovensko: Firkaľ 10, M. Zeman 7, Gavenda 15, M. Petráš 16, J. Kováč 5, F. Palgut 0, libero M. Vitko (Ihnát 0, Goč 1, Jendrejčák 1). Tréner: M. Kardoš.



Konečná tabuľka B-skupiny:

1. Ukrajina 4-0 12:3 12 b. - postup do Final Four

2. Rumunsko 1-3 7:10 4 b.

3. SLOVENSKO 1-3 5:11 2 b.