Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Slováci postúpili v Poznani do finále K4 na 500 m

Na snímke v popredí slovenskí kanoisti v zložení zľava Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek súťažia v rozjazde K4 mužov. Foto: TASR/AP

Darilo sa aj Dagmar Čulenovej a Kataríne Pecsukovej. Obe sa prebojovali do A-finále K1 na 1000 m. Čulenová obsadila v prvej rozjazde druhé miesto a postúpila priamo.

Poznaň 24. mája (TASR) - Slovenský štvorkajak postúpil do sobotňajšieho finále na 500 m na podujatí 2. kola Svetového pohára v rýchlostnej kanoistike v Poznani. Posádka v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka a Adam Botek skončila v prvej rozjazde na druhom mieste za Ukrajincami a predstaví sa v A-finále. V K2 na 500 m sa predstavili Milan Dörner s Ákosom Gacsalom, vo svojej rozjazde sa umiestnili na šiestej priečke, čo znamenalo účasť v semifinále. V ňom skončili tretí a postúpili tak do sobotňajšieho A-finále.

Darilo sa aj Dagmar Čulenovej a Kataríne Pecsukovej. Obe sa prebojovali do A-finále K1 na 1000 m. Čulenová obsadila v prvej rozjazde druhé miesto a postúpila priamo. Pecsuková bola v druhej rozjazde až štvrtá a musela absolvovať aj semifinále, v ktorom však vyhrala. Finále je na programe v sobotu predpoludním.

Pecsuková s Čulenovou sa predstavili popoludní aj v rozjazde K2 na 500 m. Skončili v nej na 6. mieste a absolvovali tak semifinále. V ňom obsadili poslednú 9. priečku a nevybojovali si tak jednu z troch miesteniek do finále.