Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci prehrali v prvom prípravnom zápase na MS20 s Nemeckom 0:5

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Mladí Slováci nestačili na Nemcov, hoci mali v zápase jasnú streleckú prevahu - na strely vyhrali 33:21. V bránke SR sa predstavil Ján Korec.

Truro 19. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov neuspeli v prvom prípravnom zápase pred juniorskými majstrovstvami sveta. V noci na pondelok prehrali v kanadskom Trure s nemeckými rovesníkmi 0:5. Zverenci trénera Ivana Feneša odohrajú pred šampionátom ešte dve prípravné stretnutia, vo štvrtok o 0.30 SEČ nastúpia proti Kanade a v generálke na MS sa v sobotu o 0.00 SEČ stretnú s Rakúskom.

Mladí Slováci nestačili na Nemcov, hoci mali v zápase jasnú streleckú prevahu - na strely vyhrali 33:21. V bránke SR sa predstavil Ján Korec. Duel nedohral František Dej, ktorý inkasoval v druhej tretine trest na päť minút + DKZ za faul na súpera. Tri góly dali Nemci v presilovkách, dvakrát skóroval Quirin Bader. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Úvodnú gólovú šancu si vytvorili Slováci v 4. min. Šotek presnou zadovkou našiel na ľavom kruhu voľného Čiernika, ale ten namieril iba do žŕdky. Skóre stretnutia napokon otvorili Nemci, ktorí potrestali slovenské vylúčenie. Z tesnej blízkosti bránky sa presadil Bader. V 13. minúte Bečár šikovne hľadal Mišiaka, ktorý stál pred odkrytou sieťou, na poslednú chvíľu však hokejkou zasiahol nemecký bek. Vyrovnanie nepriniesli ani následne dve slovenské presilovky v krátkom slede. Naopak, 64 sekúnd pred odchodom do šatní opäť skóroval súper zásluhou Kechtera.

Na snímke tréner Ivan Feneš prichádza na rozhovor pred tréningom slovenskej reprezentácie do 20 rokov.
Foto: TASR - František Iván


Na začiatku druhej tretiny siahali Nemci po treťom góle. V prečíslení dvoch proti jednému si poradili so slovenským obrancom, ale výborným zákrokom ich zastavil brankár Korec. V 28. minúte prišla chyba na útočnej modrej čiare, Nemci sa vydali do ďalšieho brejku a tentoraz nezaváhali. Po vydarenej kombinácii zakončil do prázdnej bránky Krening. O päť minút neskôr oslabil slovenský tím František Dej, ktorý dostal trest na päť minút + DKZ za faul na nemeckého kapitána. Paradoxne, v oslabení prišli veľké príležitosti Slovákov. Samostatné úniky však nevyužili Štefančík a Petrovský. Onedlho putoval na trestnú lavicu aj Groch a nemeckí reprezentanti zužitkovali dlhú presilovku o dvoch hráčov. Presnou strelou príklepom rozvlnil sieť Rossmy.

Mladí Slováci v tretej tretine naďalej pokračovali v streleckom trápení. V 48. minúte to potvrdil v samostatnom úniku Petrovský, ktorý opäť stroskotal na pozornom brankárovi súpera. Nemci na opačnej strane klziska nemali problém s koncovkou. V presilovke upravil na 0:5 druhým zásahom v zápase Bader. Zakrátko spálil ďalšiu tutovku Mišiak a slovenský gól nepriniesol ani presilovkový tlak, pri ktorom tréneri stiahli brankára. Šestica hráčov si vytvorila viacero nádejných streleckých pozícií, ale proti všetkým úspešne zasiahol Wolf.

hlasy po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Zápas nám opäť otvoril oči. Na niektorých veciach potrebujeme popracovať. V hre 5 na 5 sme boli lepší, dominantní, opäť to bol súboj našich útočníkov s nemeckým brankárom. Zlyhali sme v špeciálnych situáciách, nevyužili sme ani jednu z piatich presilových hier a naopak v oslabeniach sme dostali tri góly. Súpera sme pustili do príliš veľa prečíslení, najmä v druhej tretine, v snahe skórovať sme často strácali puky. Tento zápas si zhodnotíme a pripravíme sa na ďalší prípravný duel s Kanadou."

Adam Sýkora, útočník a kapitán SR 20: "Veľmi si vážim príležitosť, že mi dali tréneri možnosť nosiť céčko na hrudi. Je to pre mňa obrovská česť, prvýkrát v živote som mal takú možnosť. Prehrali sme však a ja nemôžem byť spokojný s tým, čo sme predviedli na ľade. Samozrejme, mali sme aj šance, ale výsledok i samotný výkon nebol dobrý. Chýbala nám tímovosť a trochu šťastíčka v koncovke. Je to len príprava, musíme sa z toho poučiť. Máme ešte dva zápasy, aby sme sa pripravili na samotný turnaj, verím, že to zlepšíme."

Libor Nemec, útočník SR: "Zápas sa nevyvíjal podľa našich predstáv, aj keď sme mali dobré momenty. Doplatili sme na slabú efektivitu a nedisciplinovanosť, mali sme príliš veľa faulov. Vypracovali sme si kopec šancí, tie musíme na majstrovstvách sveta využiť. Nemci boli na tom dobre fyzicky, hrali do tela, dohrávali súboje, robilo nám to na začiatku problémy, potom sa už dalo s nimi hrať, akurát sme nevedeli dať gól."

prípravný zápas hráčov do 20 rokov (Truro/Kan.):

SLOVENSKO - Nemecko 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Góly: 7. a 48. Bader, 19. Kechter, 28. Krenning, 36. Rossmy. Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Dej (SR) na 5 min + DKZ, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0.

Zostava SR: Korec – V. Kmec, Groch, Laurenčík, Bečár, Funtek, Moško, B. Žabka – Šotek, Dvorský, A. Čiernik – Žlnka, Petrovský, A. Sýkora – Mišiak, Repčík, Štefančík – L. Nemec, Dej, Bačo – Danielčák