Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slováci proti Kazachstanu s Húskom v bránke, premiéra pre Kollára

Na snímke brankár Adam Húska (Slovensko) po treťom góle v zápase základnej A - skupiny Slovensko - Kanada na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách v pondelok 16. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Pospíšil nastúpi v druhom útoku vedľa Romana a Regendu, prvá elitná formácia zostala bezo zmeny.

Helsinki 20. mája (TASR) - V bránke slovenskej hokejovej reprezentácie nastúpi aj proti Kazachstanu Adam Húska. Slováci sa proti svojmu piatemu súperovi na MS v Helsinkách (piatok 19.20 SELČ) predstavia so zmenami v útokoch, trinástym útočníkom bude Jakub Minárik. Premiéru na šampionáte absolvuje center Andrej Kollár.

Na rannom rozkorčuľovaní chýbal iba brankár Patrik Rybár, lekár Pavol Lauko k jeho zdravotnému stavu uviedol: "Patrik má zapálenú šľachu v členku a nemáme inú možnosť, ako mu dať dva-tri dni pokoja. Kristián Pospíšil je v poriadku, bude pripravený."

Pospíšil nastúpi v druhom útoku vedľa Romana a Regendu, prvá elitná formácia zostala bezo zmeny. Tvoria ju Slafkovský, Krištof a Tatar. V tretej nastúpia Liška, Tamáši a Lantoši a vo štvrtej Takáč, Kollár a Sýkora. "Pospíšil už je v poriadku, aj keď predchádzajúci zápas nedohral. Kazachovia veľmi dobre bránia a vychádzajú do protiútokov. Dobre bránia pásmo, my musíme dať aj nejaké škaredé góly. Musíme hrať jednoducho a priamočiaro," povedal asistent trénera Andrej Podkonický.



/vyslaný redaktor TASR Michal Runák/