Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slováci sa na kvalifikáciu budú pripravovať na sústredení v Kežmarku

Slovenskí florbaloví reprezentanti zvíťazili vo svojom treťom vystúpení v 2. európskej skupine kvalifikácie MS 2018 a postúpili na svetový šampionát. Na turnaji v Nitre triumfovali v sobotu nad Nemeckom 3:2 a so šiestimi bodmi sú na druhom mieste tabuľky, pričom za Švédskom zaostávajú iba o skóre. Nitra, 3. februára 2018. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Medzinárodná florbalová federácia (IFF) v kvalifikácii šampionátu otestuje formát Future of Floorball so 17 hráčmi na súpiske a 5 členmi realizačného tímu, pričom zápasy budú mať iba 3x15 minút.

Bratislava 6. mája (TASR) - Tréner slovenskej reprezentácie Radomír Mrázek bude mať k dispozícii na sústredení v Kežmarku 23 florbalistov, 4 brankárov a 19 hráčov v poli. Sústredenie sa začne v piatok a potrvá do nedele.

Na zraz pricestuje tucet florbalistov pôsobiacich v zahraničných kluboch, z nich desať hrá v Česku a dvaja vo Švajčiarsku. Aktuálny majster betRing extraligy ŠK 1. FBC Florbal Trenčín má trojnásobné zastúpenie. Tento káder bude základom nominácie na jeden z troch súbežných turnajov európskej kvalifikácie majstrovstiev sveta 2022, ktorý sa uskutoční 24.–27. mája v talianskom Celane. Podujatie odložili zo začiatku februára pre pandémiu.

Samotný svetový šampionát so 16 účastníkmi bude 5.–13. novembra vo švajčiarskych mestách Zürich a Winterthur. Slovensko sa v Celane v F-skupine postupne stretne s Pobrežím Slonoviny (24. mája o 11.00 h), Rakúskom (25. mája o 16.00 h) a Nemeckom (26. mája o 16.00 h). K tomu pribudne 27. mája duel o konečné umiestnenie na podujatí proti súperovi z E-skupiny (Česko, Slovinsko, Španielsko, Taliansko). Na majstrovstvá sveta automaticky postúpia víťazi skupín a aj úspešný tím zo stretnutia o tretiu priečku. Dovedna to teda z troch turnajov európskej kvalifikácie bude deväť družstiev a okrem nich aj najlepší z trojice štvrtých podľa výsledkov v skupine.

Medzinárodná florbalová federácia (IFF) v kvalifikácii šampionátu otestuje formát Future of Floorball so 17 hráčmi na súpiske a 5 členmi realizačného tímu, pričom zápasy budú mať iba 3x15 minút. Minulý rok vo fínskych Helsinkách na MS odložených z roku 2020 obsadili Slováci 7. miesto, čím o jednu priečku zlepšili svoj rekord zo šampionátu 2012.

Nominácia na sústredenie slovenskej florbalovej reprezentácie mužov (6.–8. mája v Kežmarku)

Brankári: Jakub Haverla (Tsunami Záhorská Bystrica), Jakub Klobučník (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Adam Kohút (Panthers Otrokovice/ČR), Šimon Melega (FaBK ATU Košice)
Hráči v poli: Vladimír Bačinský (ŠK Lido Prírodovedec Bratislava), Teodor Beriac (ŠK Lido Prírodovedec Bratislava), Richard Cvacho (Grasshoppers AC Uniza Žilina), Richard Dluhoš (Tempish Capitol FC Bratislava), Michal Dudovič (SV Wiler-Ersigen/Švaj.), Matúš Gajdoš (FbŠ Bohemians Praha/ČR), Ronald Gašparík (Panthers Otrokovice/ČR), Jakub Grich (Panthers Otrokovice/ČR), Martin Grlický (Bulldogs Brno/ČR), Ladislav Gál (FBC Ostrava/ČR), Šimon Hatala (1. SC Vítkovice/ČR), Samuel Kelemen (Panthers Otrokovice/ČR), Jakub Košarišťan (FBK Nižná), Kristián Kozák (ACEMA Sparta Praha/ČR), Tomáš Kvasnica (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín), Martin Latka (FBK Nižná), Ladislav Mirt (Grasshoppers AC UNIZA Žilina), Michal Miške (Grasshoppers AC UNIZA Žilina), Kamil Navrátil (FaBK ATU Košice), Michal Pažák (ACEMA Sparta Praha/ČR), Sebastián Sojka (FK Florko Košice), Lukáš Ujhely (UHC AlligatorMalans/Švaj.), Samuel Virga (ŠK 1. FBC Florbal Trenčín)