Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slováci sa v dvojzápase v Chorvátsku zamerajú na defenzívu

Hlavný tréner futsalovej reprezentácie Marián Berky na turnaji Pre-World Cup v Bratislave. Foto: Vladimír Hindra

Súperov v základnej skupine ME spoznajú Slováci v pondelok 18. októbra, keď sa v holandskom Zeiste uskutoční žreb šampionátu.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia sa v piatok stretne v Bratislave, odkiaľ sa presunie na dva prípravné zápasy do Chorvátska (25. septembra o 19.00 h so Slovinskom, 27. septembra o 14.00 s Bosnou a Hercegovinou). V Novigrade ju čaká ďalší z kempov pred ME v Holandsku, ktoré sa uskutočnia začiatkom budúceho roka. Tréneri Marián Berky a Richard Bačo nominovali na zápasy hráčov pre "A" aj "B" mužstvo.

"Do Chorvátska cestujeme s cieľom hrať aktívny futsal. Zameriame sa na defenzívu - vysoké postavenie a aktívne dostupovanie hráčov," začal svoje rozprávanie pre portál futsalslovakia.sk šéftréner reprezentácie Marián Berky.

"Budeme sledovať hráčov, ako reagujú v rôznych herných situáciách pod tlakom. Tešíme sa na konfrontáciu so Slovinskom a Bosnou a Hercegovinou, ktorí urobili v uplynulom období veľký progres vo svojej hre. Šancu dostali hráči, ktorí neboli počas kvalifikácie takí vyťažení, aby nám trénerom zamotali hlavu v rozhodovaní, koho máme zobrať na záverečný turnaj ME do Amsterdamu a Groningenu," dodal Berky.

Súperov v základnej skupine ME spoznajú Slováci v pondelok 18. októbra, keď sa v holandskom Zeiste uskutoční žreb šampionátu.

Program reprezentácií SR na turnaji (Umag a Novigrad) - zdroj: www.futsalslovakia.sk:



sobota 25. septembra:

16.30 SLOVENSKO "B" - Slovinsko 21
19.00 SLOVENSKO - Slovinsko

pondelok 27. septembra:

11.00 SLOVENSKO "B" - Francúzsko 21
14.00 SLOVENSKO - Bosna a Hercegovina

Nominácia reprezentácie SR "A":

Brankári: Marek Karpiak (SK Slavia Praha futsal), Richard Oberman (Podpor Pohyb Košice), Marek Kušnír (MIMEL Lučenec)
Hráči: Anton Brunovský (MIMEL Lučenec), Dominik Ostrák (SK Slavia Praha futsal), Filip Vaktor (SK Slavia Praha futsal), Matúš Šefčík (SK Slavia Praha futsal), Filip Márton (MIMEL Lučenec), Kristián Medoň (Red Devils Chvojnice), Daniel Čeřovský (MIMEL Lučenec), Marek Belaník (Ridop MIBA Banská Bystrica), Robert Greško (MIMEL Lučenec), Martin Směřička (MIMEL Lučenec), Patrik Molda (MŠK MAYERSON Nové Zámky), Pavol Matejov (Helas Brno), Filip Rafanides (Ridop MIBA Banská Bystrica), Vojtech Turek (ASD Bernalda)