Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci v mix štafete na 14. mieste, triumfovali Francúzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Zo Slovákov vyrazil na trať ako prvý Šima. Na prvej streľbe musel dvakrát dobíjať a aj na druhej položke potreboval jeden náhradný náboj.

Pokljuka 8. januára (TASR) - Biatlonisti Francúzska triumfovali v nedeľňajších pretekoch miešaných štafiet na podujatí 4. kola Svetového pohára v slovinskej Pokljuke. Slovenské kvarteto v zložení Michal Šima, Tomáš Sklenárik, Paulína Bátovská Fialková a Mária Remeňová obsadilo štrnáste miesto.

Víťazi v zložení Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet, Anais Chevalierová-Bouchetová, Julia Simonová uspeli pred štvoricou Talianska (Didier Bionaz, Tommaso Giacomel, Dorothea Wiererová, Lisa Vittoziová), tretí skončili Švédi (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Mona Brorssonová a Elvira Öbergová).

Zo Slovákov vyrazil na trať ako prvý Šima. Na prvej streľbe musel dvakrát dobíjať a aj na druhej položke potreboval jeden náhradný náboj. Napokon odovzdal pätnásty s odstupom 1:27,1 minúty. Sklenárik dva razy dobíjal na prvej streľbe, stojku zvládol bezchybne, no klesol na 20. priečku. Bátovská Fialková to na strelnici v ľahu zvládla, išla solídne aj bežecky. V stoji musela trikrát dobíjať a patrilo jej 15. miesto. Odovzdávala však na 13. priečke so stratou trinástich sekúnd na dvanáste Moldavsko. Remeňová prišla na rovnakej pozícii aj na strelnicu, no raz dobíjala v ľahu a rovnakú bilanciu mala aj na stojke. Síce sa držala na 12. mieste, no v závere ju prebehla ešte Slovinka a Američanka a to napokon prinieslo Slovákom štrnástu priečku.



4. kolo SP v Pokljuke:

miešaná štafeta na 4x7,5 km:

1. Francúzsko (Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet, Anais Chevalierová-Bouchetová, Julia Simonová) 1:19:48,9 h, 2. Taliansko (Didier Bionaz, Tommaso Giacomel, Dorothea Wiererová, Lisa Vittoziová) +24,6 s, 3. Švédsko (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Mona Brorssonová, Elvira Öbergová) +47,2, 4. Švajčiarsko +1:09,3 min., 5. Nemecko +1:09,9, 6. Nórsko +1:41,2, ..., 14. SLOVENSKO (Michal ŠIMA, Tomáš SKLENÁRIK, Paulína BÁTOVSKÁ FIALKOVÁ, Mária REMEŇOVÁ) +5:20,1