Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slováci v nedeľu na MS proti Britom opäť ako jednoznačný favorit

Na snímke slovenskí hokejisti počas tréningu pred úvodným piatkovým zápasom Slovenska proti Bielorusku v hale Olympijského športového centra, v ktorej sa budú hrať 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige vo štvrtok 20. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dve predchádzajúce stretnutia sa konali ešte v 90-tych rokoch. Slovensko zdolalo Britániu v olympijskej kvalifikácii v roku 1993 7:1 a o dva roky neskôr v B-kategórii MS v Bratislave 7:3.

Riga 21. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti budú v nedeľnom zápase MS proti Veľkej Británii (11.15 SELČ) v pozícii favorita. Pre oba tímy pôjde o druhý duel na šampionáte v Rige. Zatiaľ čo slovenskí reprezentanti budú mať pred ním deň zápasového voľna, Briti si po náročnom stretnutí s Ruskom dlho neoddýchnu, ich prvý duel v A-skupine bol na programe v sobotu o 15.15.

Slováci sa stretli s Britmi v základnej skupine aj na predošlých MS. V Košiciach zvíťazil domáci tím 7:1, pričom z hráčov súčasného kádra sa gólovo presadili Marián Studenič a Matúš Sukeľ. Slovensko odohralo v doterajšej histórii s Veľkou Britániou iba štyri zápasy, pričom všetky vyhralo a dosiahlo skóre 27:6. Pred MS 2019 sa tímy stretli aj v záverečnej príprave na šampionát, zverenci Craiga Ramsayho v Poprade vyhrali 6:1. Aj vtedy skóroval Matúš Sukeľ a zo súčasného kádra aj Róbert Lantoši a Adam Liška.

Dve predchádzajúce stretnutia sa konali ešte v 90-tych rokoch. Slovensko zdolalo Britániu v olympijskej kvalifikácii v roku 1993 7:1 a o dva roky neskôr v B-kategórii MS v Bratislave 7:3.

Briti síce slovenským hokejistom podľahli v každom z doterajších zápasov, no na šampionát na Slovensku spred dvoch rokov majú príjemné spomienky. Prišli naň v pozícii nováčika, ktorý bol vo všetkých zápasoch v pozícii outsidera. Udržanie sa v A-kategórii MS bol preto jediný cieľ tímu, ktorý sa podarilo splniť pozoruhodným spôsobom. Briti prehrali úvodných šesť zápasov a pred záverečným siedmym museli pre udržanie zdolať Francúzsko. Ešte v 2. tretine prehrávali 0:3, no zápas napokon vyhrali 4:3 po predĺžení.

A-skupina /Olympijské športové centrum/:



Veľká Británia - SLOVENSKO /11.15 SELČ/

priamy prenos RTVS na Dvojke