Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Slováci v príprave s Maďarskom prehrali 2:4 a remizovali 3:3

Ilustračné foto. Foto: TASR

Svoj premiérový gól za národný tím SR v malom futbale zaznamenal niekdajší futbalový reprezentant Erik Jendrišek.

Budapešť 10. apríla (TASR) - Slovenskí reprezentanti v malom futbale odohrali dve prípravné stretnutia s Maďarskom. Na pôde súpera v Budapešti v prvom dueli prehrali 2:4 a v druhom remizovali 3:3. Svoj premiérový gól za národný tím SR v malom futbale zaznamenal niekdajší futbalový reprezentant Erik Jendrišek.

Súboje boli súčasť prípravy na júnový európsky šampionát, ktorý sa uskutoční v termíne 1.-8. júna v hlavnom meste Bosny a Hercegoviny v Sarajeve. Maďari vyradili Slovákov vo štvrťfinále minuloročného svetového šampionátu a nakoniec dokráčali až k zisku bronzu. Slovenský tím sa na ME 2024 predstaví v C-skupine spoločne s Českom, Španielskom a Chorvátskom.



prípravné zápasy v Budapešti:

Maďarsko – Slovensko 4:2 (3:0)

Góly: 10. Laczko, 16. Kozo, 18. Kiss, 43. Domonkos – 26. Černák, 38. Jendrišek



Maďarsko - Slovensko 3:3 (1:0)

Góly: 11. Kész, 27. Domonkos, 30. Kész – 28. Porvazník, 35. Nestorík, 37. Repa



Hlas po zápasoch:

Peter Barnišin, tréner SR:
"Zápasy mali veľmi dobrú úroveň. Hrali sme proti špičke malého futbalu. Vyskúšali sme si viaceré taktické varianty. V prvom zápase sme prehrali 2:4. Nezachytili sme dobre úvod, kde sme dostali tri góly po našich individuálnych chybách. V zápase sme však neboli slabším mužstvom. V druhom zápase sme boli podľa mňa lepší. Opäť sme však inkasovali pomerne lacné góly. Musíme sa z toho poučiť. Zápasy však ukázali, že máme z čoho vyberať. Hráči taktiež ukázali v zápasoch srdce."