Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slováci vstúpili do šampionátu prehrou s Fínskom 1:8

Florbal. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenskí reprezentanti nastúpia na ďalší zápas základnej A-skupiny v nedeľu 6. novembra v Zürichu proti Nórsku.

Winterthur 5. novembra (TASR) - Slovenskí florbalisti prehrali vo svojom úvodnom zápase na MS vo Švajčiarsku s Fínskom 1:8. Ich jediný gól strelil v 10. minúte Lukáš Ujhelyi, ktorý vyrovnal na priebežných 1:1. Favorizovaní Severania však odpovedali takmer okamžite a štyrmi gólmi ešte do prvej prestávky rozhodli o svojom víťazstve.

Slováci neboli odovzdaní súperi, ale cez fínsku obranu sa ťažko presadzovali. V druhej aj tretej tretine nevyužili viacero šancí a Fíni si po troch strelených góloch v záverečnej časti pripísali presvedčivé víťazstvo. Slovenskí reprezentanti nastúpia na ďalší zápas základnej A-skupiny v nedeľu 6. novembra v Zürichu proti Nórsku.



MS vo florbale, A-skupina:

Fínsko - Slovensko 8:1 (5:1, 0:0, 3:0)

Góly: 3. Salin (S. Johansson), 11. Salo (Salin), 13. Sikkinen (Tykkyläinen), 15. Kailiala (Sikkinen), 20. Kainulainen (Lastikka), 41. Johansson (Salin), 45. Sikkinen (Heikkilä), 60. Heikkilä - 10. Ujhelyi (Nehila). Rozhodovali: Soderman Boström (obaja Švéd.), vylúčení: 0:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

SR: Klobučník - Hatala, Miške, Pažák, Mirt, Bačinský, Kozák - Gál, Gašparík, Dudovič - Nehila, Cvacho, Ujhelyi - Kvasnica, Virga, Kubovič - Košarišťan, Kelemen




ďalší program SR:

nedeľa 6. novembra: SLOVENSKO – Nórsko (Zürich, 17.00 h)

utorok 8. novembra: SLOVENSKO – Švajčiarsko (Winterthur, 20.00 h)


hlasy:

Radomír Mrázek, tréner SR: "Všetci sme vedeli, že favorit zápasu je jasný. Duel ovplyvnili najmä naše individuálne chyby v úvode. Dosť to ovplyvnilo našu psychiku. V druhej tretine sme sa upokojili, hráči lepšie zachytili tempo zápasu. Boli sme schopní podržať si loptičku a aj si niečo vytvoriť. V tretej sme znovu spravili individuálne chyby. Chceli sme o niečo lepší výsledok, ale cieľ, aby si zahrali všetci, to splnilo. Hlúpe góly kazia dojem zo zápasu. V nedeľu nás čakajú Nóri, ktorých vnímame tak, že sú na našej úrovni. V nedávnych zápasoch sme boli schopní zdolať ich. Držanie loptičky a trpezlivosť budú kľúčom k tomu, aby sme zvíťazili."

Vladimír Bačinský, obranca SR: "To, že som bol vyhlásený za najlepšieho hráča SR, je druhoradé. Ďakujem chalanom za to, že bojovali. Mali sme iný scenár, v ktorom sme chceli hrať vyrovnane až do tretej tretiny. Žiaľ, po prvej tretine to už bolo o štyri góly. Fíni boli lepší. S Nórmi očakávam úplne iný zápas ako dnes. Hra bude vyzerať úplne inak a verím, že budeme diktovať tempo."


ďalší zápas skupiny:

Švajčiarsko - Nórsko 4:4 (2:0, 1:3, 1:1)

Góly: 16. Schiess, 17. Laely, 32. Maurer, 52. Laely - 29. Terjesen, 39. Kronberg (t.s.), 40. Kronberg, 54. Olesen



1. Fínsko 1 1 0 0 8:1 2

2. Nórsko 1 0 1 0 4:4 1

3. Švajčiarsko 1 0 1 0 4:4 1

4. SLOVENSKO 1 0 0 1 1:8 0