Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slováci získali striebro v hliadkach K1 na MS vo vodnom slalome

Na snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar. Foto: TASR – Michal Svítok

Zlato si vybojovali Francúzi, bronz získali Slovinci.

Čunovo 22. septembra (TASR) - Slovenskí kajakári Jakub Grigar, Martin Halčin a Adam Gonšenica získali strieborné medaily na MS vo vodnom slalome v súťaži hliadok K1. Zlato si vybojovali Francúzi, bronz získali Slovinci.

Domáci reprezentanti predviedli v stredu v Čunove bezchybnú jazdu, no za víťaznými Francúzmi v zložení Boris Neveu, Mathieu Biazizzo a Benjamin Renia zaostali o 1,85 sekundy. Tretí Slovinci mali s dvoma trestnými sekundami 3,20 s. Za nimi skončili Česko, Veľká Británia a Švédsko. "Podali sme pekný výkon, celá jazda mala hlavu a pätu - nemali sme rizikové momenty, v ktorých sme si to predtým pokazili. Sledovali sme ostatných súperov a napokon to vyšlo na striebro. Bolo by skvelé získať zlato, ale v tejto konkurencii je aj druhé miesto veľmi pekný výsledok," povedal Grigar po pretekoch.

Slováci boli v pribežnom poradí dlho na prvom mieste, no rozhodcovia pred poslednou jazdou zrušili Francúzom dvojsekundovú penalizáciu, čo ich odsunulo na strieborný stupienok. "Jazda bola dobrá, išli sme s chladnou hlavou, ale v tomto počasí sme inak ani ísť nemohli. Som veľmi rád, že sme získali medailu," povedal Gonšenica.

Slováci skončili v rovnakom zložení na tohtoročných ME v Taliansku na 5. mieste. "Tam nám ušla medaila po malej chybe a som rád, že sme tentokrát vybojovali striebro," dodal Halčin.