Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slováci zlatí v stolnom tenise, striebro pre cyklistu Kurila

Na snímke sprava Martin Ludrovský a Ján Riapoš. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Úradujúci majster sveta vybojoval na pretekoch Svetového pohára v nemeckom Elzachu striebro v kategórii stojacich.

Bratislava 16. mája (TASR) - Slovenskí parastolní tenisti si pripísali v sobotu celkový triumf vo štvorhre na turnaji Slovenia Open. Tandem v zložení Ján Riapoš a Martin Ludrovský zdolal vo finále francúzsku dvojicu Julien Michaud, Fabien Lamirault 3:2. Slovenský paralympijský výbor o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Začiatkom júna čaká parastolných tenistov turnaj v čiernohorskej Podgorici, kde zabojujú o kvalifikačné body na novembrové majstrovstvá sveta v Granade. Jesenné podujatie v Španielsku bude pre nich vrcholom sezóny.

Darilo sa aj slovenskému paracyklistovi Patrikovi Kurilovi. Úradujúci majster sveta vybojoval na pretekoch Svetového pohára v nemeckom Elzachu striebro v kategórii stojacich.

Patrik sa držal vo vedúcej skupine a o víťazovi rozhodoval záverečný špurt. Mal dobrú pozíciu a už to vyzeralo na jeho triumf, avšak asi meter pred páskou sa pred neho predral belgický pretekár Louis Clincke,“ priblížil pre portál paralympic.sk priebeh záveru pretekov vedúci výpravy Branislav Režňák. Najbližším podujatím pre paracyklistov sú majstrovstvá Európy v Rakúsku, ktoré štartujú 25. mája.