Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovácko neuvoľnilo na zraz Tomiča, nahradí ho Rusnák z MŠK Žilina

Na snímke vľavo Matúš Rusnák (Žilina) a Timotej Záhumenský (Banská Bystrica) v zápase 3. kola Fortuna ligy vo futbale MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica v Žiline 29. júla 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Slováci odohrajú prvý zápas 17. novembra na pôde Čiernej Hory a o tri dni neskôr privítajú na Tehelnom poli Čile.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenský futbalista Michal Tomič neposilní slovenský tím v dvoch novembrových prípravných zápasoch proti Čiernej Hore a Čile. Český klub 1. FC Slovácko ho odmietol uvoľniť a na novembrovom zraze ho nahradí Matúš Rusnák z MŠK Žilina. Slovenský futbalový zväz (SFZ) o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Reprezentačný tréner Francesco Calzona avizoval možnú absenciu Tomiča už na utorkovej tlačovej konferencii, pričom poznamenal, že s uvoľnením hráčov mali problém viaceré kluby. Z tohto dôvodu chýbajú napríklad Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Martin Valjent (RCD Mallorca) či Róbert Mak (FC Sydney).

Slováci odohrajú prvý zápas 17. novembra na pôde Čiernej Hory a o tri dni neskôr privítajú na Tehelnom poli Čile. V tomto stretnutí sa oficiálne rozlúči s reprezentačnou kariérou dlhoročný kapitán národného tímu Marek Hamšík.