Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovakman 113 už túto nedeľu v Šamoríne

Foto: Elements Resort

Dejiskom víkendových Majstrovstiev Slovenska v strednom triatlone bude najmodernejší multišportový areál v strednej Európe - šamorínsky Elements Resort.

Šamorín 10. septembra (OTS) - Už najbližšiu nedeľu si dajú zraz v šamorínskom Elements Resort tí najrýchlejší triatlonisti na stredných tratiach zo Slovenska, Českej republiky a ďalších deviatich krajín a ich cieľom bude v čo najrýchlejšom čase zdolať 1,9 kilometra plávania, 90 kilometrov cyklistiky a 21,1 záverečného behu. Každý, kto to zvládne si bude môcť v cieli povedať: „Ja som Slovakman.“ Slovakman 113 je celý názov podujatia, ktoré nesie štatút majstrovstiev Slovenskej republiky v strednom triatlone a zároveň je súčasťou českého a slovenského pohára v dlhom triatlone.

Organizátori s najväčšou pravdepodobnosťou zaknihujú účastnícky rekord v počte štartujúcich nie len na stredných tratiach, ale aj celkovo v rámci slovenského triatlonu. Počet jednotlivcov na štarte presiahne číslo 300 a spolu s nimi bude na trati aj 20 trojčlenných štafiet.

Štartová listina obsahuje mená najsilnejšieho kalibru, ale aj úplných nováčikov, ktorí si vyskúšajú triatlon po prvý krát v živote. Najjagavejšou hviezdou bude aktuálny majster Európy v strednom triatlone Filip Ospalý z Česka. V Šamoríne bude mať najväčších súperov v podobe svojich krajanov, Tomáša Miku a Ladislava Dvořáka, zo Slovákov by mu mohli dýchať na chrbát Andrej Orlický a Pavel Šimko. Veľkým otáznikom je štart aktuálne nášho najlepšieho dlhotratiara- Karola Džalaja, ktorý je tesne po rekonvalescencii, no mal by v Šamoríne obhajovať titul majstra Slovenska z minulého roka. Do celkového poradia určite prehovoria aj maďarskí reprezentanti. Najmä Dávid Hankó (6.miesto na Ironman 70.3. v Budapešti) by mohol zamiešať poradím na stupňoch víťazov.

Najvyššie je nasadená v kategórii žien bude mať po celý deň číslo 301- Kristína Néč Lapinová. Ale nebude to mať vôbec jednoduché. Číslo 302 má pridelené Ulrike Schwalbe z Nemecka. Majsterka sveta v dlhom duatlone z roku 2004, ktorá si stále udržiava veľmi dobrú výkonnosť.

Štart pretekov je o desiatej hodine, príchod prvého pretekára do cieľa v Elements Resort je predpokladaný okolo štrnástej hodiny. Výborná atmosféra, ktorú si budete môcť užiť bude panovať počas celého dňa, vrcholiť bude medzi trinástou a pätnástou hodinou v cieľovej rovine.