Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Slovákov mrzeli spálené šance, optimista Hubočan: Bude to lepšie

Hráč Slovenska Karim Guédé (vpravo) a Poliak Sebastian Boenisch v prípravnom futbalovom zápase v Klagenfurte. Foto: TASR/Michal Svítok

Slováci sa po zápase vydali na cestu do Bratislavy, v stredu ich však čaká ďalší prípravný duel na pôde Holandska.

Bratislava 27. mája (TASR) - Slovenských futbalistov po sobotňajšom prípravnom zápase s Poľskom (0:1) v rakúskom Klagenfurte mrzeli najmä nevyužité šance, ktoré si vypracovali v druhom polčase.

V ňom sa súperovi herne vyrovnali a siahali na lepší výsledok, ale napokon odchádzali z ihriska so sklonenými hlavami.

V globále sa však proti výhre "orlice" nedá namietať, pretože tím spoluorganizátora EURO 2012 ukázal väčšiu chuť po víťazstve, ktoré aj gólom stopéra Damiena Perquisa z 30. minúty dosiahol.

Poliaci využili nedôrazné bránenie Slovákov, keď Dušan Švento nechal na ľavej strane veľa priestoru Lukaszovi Piszczekovi a loptu po jeho centri usmernil hlavou do siete Damien Perquis. Aj jemu dopriali hráči v modrých dresoch luxus v podobe dostatku voľného miesta.

Zverenci trénera Franciszeka Smudu mali viac z hry a v prvom polčase mohli súpera, ktorý len raz vystrelil do priestoru brány, zlomiť ďalšími gólmi. "Gól nebol len chybou obrany, ale celého mužstva v jeho postavení. Mali sme byť vyššie a nepustiť Poliakov k centru, z ktorého sme inkasovali," povedal obranca Tomáš Hubočan, ktorý patril k tomu lepšiemu v slovenskom mužstve.

Kapitán Slovenska Marek Hamšík (vľavo) a Poliak Marcel Wasilewski v prípravnom futbalovom zápase v Klagenfurte.
Foto: TASR/Michal Svítok
Legionár ruského Zenitu Petrohrad si napriek prehre myslí, že tím vedený Stanislavom Grigom a Michalom Hippom má perspektívu a teší ho, že pri absencii kľúčových opôr (pozn. - Martin Škrtel, Radoslav Zabavník, Róbert Vittek, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss, Ján Mucha) ukázalo po zmene strán svoju lepšiu tvár: "Mali sme v druhom polčase niekoľko šancí, ale nepodarilo sa nám ich zrealizovať. Tým pádom je výsledok taký aký je. Myslím si však, že sa to bude zlepšovať. Zápas nám ukázal nedostatky, ale aj pozitíva. Je len na nás, ako budeme napredovať ďalej," dodal Hubočan.

O zlepšenie hry sa po zmene strán postaral útočník Marek Bakoš, ktorý naskočil do hry namiesto Filipa Hološka. "Myslím, že viac z hry mali v úvodnom dejstve Poliaci, trošku nás po ihrisku 'vodili', ale my sme hrali zo zabezpečenej obrany. Po zmene strán to už bolo lepšie, šancí sme mali dosť a je škoda, že sme ich nedotiahli do úspešného konca. Myslím si, že sme dnes nemuseli prehrať."

Slováci sa po zápase vydali na cestu do Bratislavy, v stredu ich však čaká ďalší prípravný duel na pôde Holandska. "Treba obrátiť list, tešíme sa na ten zápas. V Rotterdame bude iná atmosféra ako tu, čaká nás jedno z najlepších mužstiev v Európe a ja verím, že aj výsledok bude lepší," tvrdí Bakoš.