Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan absolvuje zimnú prípravu doma, zmeria si sily aj so Salzburgom

Na snímke v popredí tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tréningu pred štvrtkovým zápasom 6. koao skupinovej fázy v H- skupine Európskej konferenčnej ligy vo futbale VMFD Žalgiris Vilnius ŠK Slovan Bratislava v stredu 2. novembra 2022 v litovskom Vilniuse. Foto: TASR - Martin Baumann

Na rozdiel od predošlých rokov "belasí" nezamieria na zahraničné sústredenie, prioritne budú využívať domáce podmienky na Tehelnom poli.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava odštartujú zimnú prípravu v stredu 4. januára dvojdňovými fyzickými testami. Následne absolvujú sústredenie v domácich podmienkach a v priebehu januára odohrajú aj tri prípravné zápasy, v jednom z nich nastúpia proti poprednému rakúskemu tímu Red Bull Salzburg.

"Hráči budú mať zhruba mesiac voľno. Dva týždne úplné voľno, na dva týždne majú individuálne tréningové plány, ktoré vypracovali kondiční tréneri spoločne s nami," priblížil asistent trénera Boris Kitka program mužstva na december. "Máme naplánované dvojtýždňové sústredenie, počas ktorého budeme ubytovaní v Rusovciach, na tréningy budeme využívať miestne a domáce podmienky na Tehelnom poli. Máme tu k dispozícii všetko, čo potrebujeme, od tréningových plôch cez posilňovňu či regeneráciu. Úvodné dva týždne budú zamerané viac na kondičnú prípravu," uviedol Kitka pre klubový web.

Po úvodnom bloku bude nasledovať prvý prípravný zápas. "Belasí" sa v ňom 21. januára stretnú so Zbrojovkou Brno, ktorá zimuje na jedenástom mieste najvyššej českej súťaže. Pre Brno to bude generálka na jarnú časť. "Chceli by sme hrať na prírodnej tráve, hľadáme ešte vhodné ihrisko v Bratislave, resp. v okolí Bratislavy,“ ozrejmil asistent trénera. Po konfrontácii s Brnom zamieri slovenský šampión do Rakúska, kde pobudne niekoľko dní. V Rakúsku ho čakajú dva prípravné zápasy – najprv 25. januára s lídrom druhej Bundesligy SKN St. Pölten a v sobotu 28. januára sa stretne s Red Bull Salzburg.

Slovan odohrá prvý súťažný zápas v novom roku v sobotu 4. februára, keď sa predstaví v dohrávke osemfinále Slovnaft Cupu v Banskej Bystrici. Hrať sa bude na umelej tráve v Radvani. Jarná časť Fortuna ligy sa začne o týždeň neskôr šlágrom v Dunajskej Strede. "Príprava bude opäť krátka, no urobíme maximum, aby sme ju využili čo najlepšie. Naďalej hráme v troch súťažiach a sme si teda vedomí, že nás čaká veľmi náročná jar, zvlášť jej prvé mesiace. Už dobrý štart bude veľmi dôležitý. Preto potrebujeme byť veľmi dobre fyzicky pripravení," dodal Kitka pre skslovan.com.

Na rozdiel od predošlých rokov "belasí" nezamieria na zahraničné sústredenie, prioritne budú využívať domáce podmienky na Tehelnom poli. "Doma máme vytvorené výborné podmienky, mužstvo bude mať všetko, čo potrebuje na to, aby sme sa dobre pripravili na jar. Zároveň si prajeme, aby hráči zostali počas celej náročnej prípravy zdraví. Kompletné absolvovanie prípravy je pre nich veľmi dôležité, aby sme aj na jar dosahovali dobré kolektívne aj individuálne výkony," uzavrel Kitka.

Program zimnej prípravy A-tímu ŠK Slovan Bratislava

4. januára: úvodný zraz a začiatok zimnej prípravy
4./5. januára: fyzické testy
8. – 20. januára: sústredenie v domácich podmienkach
21. januára: ŠK Slovan – Zbrojovka Brno (prípravný zápas)
25. januára: SKN St. Pölten – ŠK Slovan (prípravný zápas)
28. januára: Red Bull Salzburg – ŠK Slovan (prípravný zápas)
4. februára o 13.00: Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan (osemfinále Slovnaft Cupu)