Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovan Bratislava zdolal nováčika z L. Mikuláša, Ružomberok remizoval

Na snímke vľavo Kristián Flak, vpravo Robin Hranáč (obaja MFK Tatran Liptovský Mikuláš) uprostred David Hrnčár (ŠK Slovan Bratislava) v 1. kole futbalovej Fortuna ligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK Slovan Bratislava v Poprade sobotu 24. júla 2021. Foto: TASR – Milan Kapusta

Úvod zápasu priniesol zaujímavé dianie a viacero streleckých pokusov. Obrany na oboch stranách zblokovali niekoľko striel.

Poprad 24. júla (TASR) - Futbalisti úradujúceho majstra Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 1. kole sezóny 2021/2022 nad MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:1. Zápas hraný v NTC v Poprade bol pre domácich Liptákov premiérový v najvyššej futbalovej súťaži.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - ŠK Slovan Bratislava 1:4 (0:1)

Góly: 68. Pinte - 23. D. Krčík (vlastný), 72. Lichý, 78. Abena, 90+1. Ratao. Rozhodovali: Prešinský - Ádám, Galo, ŽK: Bartoš - Rabiu, 1000 divákov.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Luksch - A. Krčík, D. Krčík, Hranáč, Flak – Staš, Gerát (90. Kim) – Laura (63. Švec), Bartoš, Káčerík (79. Andrič) – Pinte

ŠK Slovan Bratislava: Šulla - Pauschek, Kashia, Abena, De Marco – Mustafič (46. Čavrič) – Hrnčár (74. Weiss), Lichý (83. Kankava), Rabiu, Strelec (74. Ratao) – Henty (86. Zmrhal)


Úvod zápasu priniesol zaujímavé dianie a viacero streleckých pokusov. Obrany na oboch stranách zblokovali niekoľko striel. V 10. minúte si brankár domácich Luksch poradil s pokusom Hrnčára, na opačnej strane Šulla zvládol náročnú situáciu po rohovom kope Liptákov. Gól ešte nepriniesla ani šanca Rabia, proti ktorej pohotovo zasiahol Luksch. V 23. minúte Hrnčár odcentroval do šestnástky domácich a obranca domácich Dávid Krčík si nešťastne zrazil loptu do vlastnej bránky. Liptáci sa snažili o vyrovnanie, ale v zakončení im chýbala chladnokrvnosť aj presnosť. V 34. minúte zblokoval Mustafič strelu Pinteho, na opačnej strane sa Henty tešil predčasne, pretože jeho gól neplatil pre ofsajd.

Na snímke vpravo Richard Bartoš (MFK Tatran Liptovský Mikuláš) a vľavo Ezekiel Isoken Henty (ŠK Slovan Bratislava) v 1. kole futbalovej Fortuna ligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK Slovan Bratislavav Poprade sobotu 24. júla 2021.
Foto: TASR – Milan Kapusta


V 51. minúte sa k strele z hranice šestnástky dostal kapitán Liptákov Bartoš, ale jeho prízemný pokus nevystrašil Šullu. Následne však iniciatívu prevzali slovanisti, ale zakončeniu Strelca zo 61. minúty chýbala presnosť. Domáci sa prvého ligového gólu dočkali v 68. minúte, keď Adam Krčík odcentroval do šestnástky a Pinte tečoval loptu do Šullovej bránky. Nerozhodné skóre však už o tri minúty zmenil Lichý, ktorý sa dostal pred brankára Lukscha a zblízka upravil na 1:2. Hostia získali istotu a v 78. minúte definitívne rozhodli o troch bodoch, keď Abena zvnútra šestnástky potrestal slabý dôraz obrany domácich, keď zužitkoval center Weissa - 1:3. Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase Ratao, keď zblízka prekonal Lukscha - 1:4.

Marek Petruš, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš: "Gratulujem trénerovi hostí k zaslúženému víťazstvu jeho tímu, pretože ten bol lepší, mal viac gólových šancí. Bol som spokojný so 70 minútami, počas ktorých naše mužstvo pracovalo svedomito. Mrzí ma záverečných 20 minút, počas ktorých sme boli za chyby potrestaní. Myslím si, že ak odstránime nedostatky v defenzíve, tak môžeme byť prínos pre Fortuna ligu."



Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Samozrejme, že sme radi, že si odvážame tri body, pretože prvý zápas na ihrisku nováčika býva vždy nepríjemný. To sa aj potvrdilo. Uhrali sme to, čo sme museli. Potrebovali sme aj ušetriť sily hráčov, ktorí hrali v stredajšom pohárovom zápase. Šancu dostali aj hráči z lavičky, ale v Slovane to nie sú hráči z lavičky, ale do konkurencie. Niektorí odohrali veľmi dobrý zápas, niektorí nie, ale to je normálne, keď máte väčší herný výpadok. Výsledok 4:1 so súperom, ktorý sa veľmi snažil, je dobrý. Hráčov som upozorňoval, aby si dali pozor na možnú chybičku a to sa aj stalo pri vyrovnávajúcom góle na 1:1. Potom sme pridali v útočnej fáze a dali sme tri góly. Na úvod je to pre nás dobré víťazstvo, ale vieme hrať aj lepšie."




MFK Ružomberok remizoval s FK Senica 0:0 v 1. kole


Futbalisti MFK Ružomberok remizovali sobotnom domácom stretnutí 1. kola Fortuna ligy 2021/2022 so Senicou bez gólov.

MFK Ružomberok – FK Senica 0:0

ŽK: Madleňák - Šumbera, Egert, Mašulovič. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Štofík, 424 divákov.

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo, Luka, Madleňák – Zsigmund (88. Dopater) – Gerec (70. Kubík), Takáč (59. Brenkus), Kochan, Selecký (70. Tancík) – Regáli

Senica: Ravas – Svoboda, Pavlík, Gáč, Šimčák – Goslin (78. Buchel), Egert (70. Halabrín) – Hezoučký (55. Niarchos), Duda (55. Mašulovič), Šumbera – Sukisa


Na snímke zľava Tomáš Egert (Senica), Dalibor Tkáč a Štefan Gerec (obaja Ružomberok) počas zápasu 1. kola Fortuna ligy MFK Ružomberok – FK Senica v Ružomberku 24. júla 2021.
Foto: TASR - Ján Krošlák


Úvodné dejstvom ničím nezaujalo. Domáci mali častejšie loptu na svojich kopačkách, lenže bez jedinej šance, akurát vedľa brány leteli dve nepresné hlavičky po rohovým kopoch (Madleňák a J. Maslo). Prvá štyridsaťpäťminútovka neponúkla ani žiadnu strelu medzi žrde. Do prestávky sa stretnutie odvíjalo zväčša medzi šestnástkami, s nepresnosťami vo finálnej fáze.



V druhej polovici Ružomberčania s väčším úsilím išli za tromi bodmi, začali sa viac hýbať, no chýbala im myšlienka, aby preľstili zadné rady súpera. Do 61. minúty sa čakalo na prvú strelu na bránu, z priameho kopu strieľal Brenkus a Ravas loptu vyrazil. V 66. minúte Regáli krížnym pokusom z rohu šestnástky minul pravý roh brány hostí. V 74. minúte z prvej namieril Brenkus, no trafil iba senického gólmana. Na druhej strane o štyri minúty neskôr na hranici "malého vápna" sa v gólovej pozícii ocitol senický Šumbera, no domáci jeho koncovku zblokovali. V nadstavenom čase ešte propagačnú strelu vyslal Regáli a v samotnom závere ešte Sukisa štipľavým projektilom preveril domáceho brankára Krajčírika.

Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok: "Sme nešťastní, že sme súpera, ktorý hral organizovane, nezlomili. Vypracovali sme si tlak, mali sme držanie lopty, ale neboli sme adresní, čo sa týka striel. Nevyužili sme štandardné situácie. Musím povedať, že chalani nechali na ihrisku všetko. Trochu nám chýbala kvalita centrovaných lôpt, lepšie rozmiestnenie v pokutovom území a finálna prihrávka, aby sme sa mohli dostať do zakončenia. Hráči sa síce presadzovali v krajných vertikálach, no efekt, čo sa týka šancí, nebol."



Pavel Šustr, tréner FK Senica: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, že to nebude jednoduché. Vzhľadom na to, že tím len skladáme, pričom ešte po ceste autobusom do Ružomberka nebolo zrejmé, kto bude môcť nastúpiť, tak musím povedať, že náš výkon, čo sa týka defenzívy a pracovitosti, bol v poriadku a čo sa týka futbalovosti, tam máme väčšie rezervy. Súpera sme však nepustili do žiadnej stopercentnej šance. Samozrejme, po štandardných situáciách hrozili stále. Keď to zhrniem, bod z Ružomberka je veľmi cenný."