Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan chce v Mostare uspieť, Weiss: Nebudeme hrať na remízu

Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava počúvajú počas tréningu pred prvým zápasom play off Európskej konferenčnej ligy (EKL) HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava v Mostare v stredu 17. augusta 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na stretnutí by malo byť asi 5000 fanúšikov domácich, čo znamená, že zaplnená bude celá spodná časť tribúny.

Mostar 17. augusta (TASR) - Futbalistov Slovana Bratislava čaká vo štvrtok v pohárovej Európe behavý a obetavý súper, ale aj horúce počasie. V deň duelu sa má teplota vyšplhať na 38 stupňov Celzia, tréner "belasých" Vladimír Weiss však pripravil mužstvo aj na tieto okolnosti. Jeho zverenci si chcú v 1. zápase play off EKL proti HŠK Zrinjski Mostar vytvoriť dobrú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou.

Slovan sa s týmto mužstvom z Bosny a Hercegoviny stretne opäť po 13 rokoch. V roku 2009 na seba narazili v 2. predkole Ligy majstrov a vo štvrtok si konfrontáciu zopakujú. A rovnako ako pred 13 rokmi aj teraz je miernym favoritom dvojzápasu Slovan. "Možno sme na papieri po prvý raz v tejto pohárovej sezóne favoriti, možno sme boli ešte proti Batumi. Rešpektujem silu súpera, vieme, že majú dobré štandardky, majú behavého útočníka a na to sa musíme pripraviť. Hráči ukázali, že keď idú na doraz, tak sú takí dobrí ako Ferencváros, či Olympiakos. Verím, že sa pobijeme o postup," povedal Weiss na stredajšej tlačovej konferencii.

"Belasí" v roku 2009 vyradili majstra Bosny a Hercegoviny po výsledkoch 0:1 vonku a 4:0 doma. Zrinjski je majster krajiny za uplynulú sezónu a tohtoročnú púť v európskych pohárových súťažiach začal v 1. predkole LM. S moldavským Šeriffom Tiraspoľ vypadol po remíze 0:0 doma a prehre 0:1 vonku. V 2. predkole EKL vyradil albánsky klub FK Tirana (1:0, 3:2) a v ďalšom kole kazašský Tobol Kostanaj (1:0, 1:1). "Videl som ich vo viacerých zápasoch. Majú šancu, chcú hrať skupinu ako my, doma budú chcieť rozhodnúť, aby mali vonku šancu. My si naopak chceme vybojovať dobrú pozíciu pre domáci zápas. Hrajú nátlakovo od prvej minúty, my určite nebudeme hrať na remízu. Majú vykartovaného jedného kvalitného hráča a rozostavenie podobné ako Batumi, či Olympiakos," uviedol tréner Slovana.

"Belasí" by si po roku radi zopakovali účasť v skupinovej fáze EKL, vlani skončili v F-skupine tretí v konkurencii FC Kodaň, PAOK Solún a Lincolnu Red Imps. V stretnutí na štadióne pod Bijelim Brijegom sa však musia zaobísť bez niektorých opôr. Pre trest nemôžu hrať Myenty Abena a Juraj Kucka, pre zranenie Vladimír Weiss ml., Ibrahim Rabiu a Dávid Holman. Domácim bude chýbať vykartovaný Niko Jankovič. "Tí ostatní musia byť prichystaní, my máme dosť kvalitných hráčov. Odohrali sme uplynulé zápasy dobre, nálada a bojovnosť z nich sa musí preniesť aj do zajtrajšieho zápasu," zaželal si Weiss.

Na stretnutí by malo byť asi 5000 fanúšikov domácich, čo znamená, že zaplnená bude celá spodná časť tribúny. Tá vrchná zostane prázdna. Ako TASR informovali domáci organizátori, do tejto časti sa nepredávali lístky, lebo sektor nespĺňa požiadavky UEFA.

Okrem búrlivého domáceho prostredia musia slovanisti zvládnuť aj náročné teplotné podmienky. Horúčavu si vyskúšali už na stredajšom tréningu, vo štvrtok bude počasie rovnaké. "Ja mám teplo rád, takže túto vec vnímam pozitívne. Vieme, že Zrinjski sa chce po prvý raz kvalifikovať do nejakej zo skupín v európskych pohároch a bude to pre nich emotívne. Ale my sme na dobrej ceste. My musíme bojovať, lebo je to šanca aj pre nás a aj my chceme ísť ďalej," vyhlásil obranca Slovana Vernon de Marco.