Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan dostal pokutu 30.000 eur za rasizmus, uzavrú mu C sektor

Na snímke fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava povzbudzujú počas prvého zápasu play off Európskej konferenčnej ligy (EKL) HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava v Mostare vo štvrtok 18. augusta 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na základe rozhodnutia disciplinárky bude musieť Slovan v dueli s Mostarom rozvinúť na C-tribúne transparent s nápisom "Nie rasizmu" a logom UEFA .

Nyon 19. augusta (TASR) - ŠK Slovan Bratislava dostal od disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie UEFA pokutu 30:000 eur za rasistické správanie fanúšikov v odvete 3. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť.

Slovanu zároveň uzavrú C-sektor štadióna v najbližšom domácom zápase v európskych klubových súťažiach, ktorým bude odveta play off Európskej konferenčnej ligy proti tímu Zrinjski Mostar (25. augusta o 20.30 h). Na základe rozhodnutia disciplinárky bude musieť Slovan v dueli s Mostarom rozvinúť na C-tribúne transparent s nápisom "Nie rasizmu" a logom UEFA .

Úradujúci slovenský majster musí navyše zaplatiť pokutu 16.375 eur za hádzanie predmetov v zápase s Ferencvárosom a pokutu 8000 eur za blokovanie verejných priechodov. Informovala o tom UEFA na svojej oficiálnej webovej stránke.