Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan nastúpi v 1. predkole Ligy majstrov proti FC Shamrock Rovers

Na snímke radosť hráčov Slovana po získaní titulu po skončení zápasu 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy skupiny o titul medzi FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava v sobotu 15. mája 2021 v Zlatých Moravciach. FOTO TASR - Lukáš Grinaj Foto: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Írskeho súpera im prisúdil utorňajší žreb, termíny zápasov sú stanovené na 6./7. júla a 13./14. júla.

Nyon 15. júna (TASR) - Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v 1. predkole Ligy majstrov stretnú s FC Shamrock Rovers. Írskeho súpera im prisúdil utorňajší žreb, termíny zápasov sú stanovené na 6./7. júla a 13./14. júla. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na pôde írskeho majstra v Dubline.

V prvom predkole figuruje 31 majstrov krajín, ktoré sú podľa koeficientu na 20. až 51. mieste s výnimkou Lichtenštajnska, 32 účastníkov skompletizuje 25. júna víťaz predkvalifikácie. Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila mužstvá do štyroch skupín, Slovan žrebovali v jej sídle vo švajčiarskom Nyone v prvej skupine. Na základe koeficientu bol nasadeným tímom spoločne s Malmö, Legiou Varšava a Lincolnom Red Imps, jeho možnými súpermi boli FC Riga, CS Fola Esch a FK Bodo/Glimt.

"Žreb vnímam ako fakt. Po našom dopoludňajšom tréningu som si hneď našiel odkaz, že hráme so Shamrockom. Je to zrejme najlepšie írske mužstvo, väčšinu mužstva až na pár výnimiek tvoria výhradne domáci hráči. Určite sa budú prezentovať typickým ostrovným futbalom a žiadna prechádzka to nebude. Ak chceme pomýšľať na pohárovú Európu, musíme cez nich prejsť. Ťažko povedať, či je fakt, že začíname doma, našou výhodou, alebo nie. Záleží na nás, na našom výkone. Mali by sme sa prezentovať dobrou aktívnou hrou a urobiť si doma dobrú pozíciu pred odvetou. Všetko ostatné sú prázdne slová. Prvý domáci zápas bude zároveň zápasom roka a my musíme byť v takej forme, aby sme ho zvládli," povedal tréner "belasých" Vladimír Weiss st. na oficiálnom klubovom webe.

Víťazi 1. predkola postúpia do nasledujúcej kvalifikačnej fázy LM, ktorej žreb sa uskutoční v stredu napoludnie. Neúspešné kluby sa presunú do majstrovskej vetvy 2. predkola novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy (žreb v stredu o 13.30 h). "Pred šiestimi rokmi sme sa v kvalifikácii Európskej ligy stretli s University College Dublin, pred dvoma s Dundalkom. Cez oboch írskych súperov sme postúpili a urobíme maximum, aby to tak bolo aj v tomto prípade. Je to pre nás veľmi dôležité. Musíme sa však zodpovedne pripraviť. Aj na základe prechádzajúcich skúseností s írskym mužstvami môžeme od Shamrocku očakávať typický ostrovný, bojovný štýl. Väčšinu ich kádra tvoria domáci hráči. Oproti predchádzajúcemu roku sa hrá opäť na dva zápasy, pričom začíname doma. V prvom rade sa koncentrujeme na domáci duel na Tehelnom poli. Odveta sa uskutoční na štadióne Tallaght, kde sme hrali pred dvoma rokmi s Dundalkom, čiže to pre nás nebude neznáme prostredie. Ak budú môcť byť na tribúnach fanúšikovia, tak tí írski vedia vytvoriť skutočne búrlivú kulisu. Nechceme však predbiehať udalosti, najprv budeme myslieť na domáci zápas. Veríme, že aj v ňom sa budeme môcť oprieť o podporu našich priaznivcov, prajeme si, aby mohli prísť v čo najväčšom počte," dodal športový riaditeľ Slovana Richard Trutz.