Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Slovan odletel na najdlhší trip, vo výprave aj Sekera

Hráči Slovana Foto: TASR/Martin Baumann

Chabarovsk bude prvým súperom Slovana na štvorzápasovom výjazde.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Dvadsaťpäť hráčov nominovalo trénerské duo Slovana Bratislava Rostislav Čada, Roman Stantien na zatiaľ najdlhší "trip" v KHL.

Jeho náročnosť podčiarkuje najmä skutočnosť, že "belasí" musia absolvovať dlhú leteckú cestu do Chabarovska, ktorý leží až pri čínskych hraniciach a je vôbec najvzdialenejším klubom na mape tejto súťaže. Vo výprave je aj obranca Andrej Sekera, ktorý pre zranenie prsta vynechal dva domáce súboje s Atlantom Mytišči a Lokomotivom Jaroslavľ.

Chabarovsk bude hneď prvým súperom Slovana na štvorzápasovom výjazde. Slovanisti, ako informovala ich internetová stránka, odleteli do dejiska zápasu (streda, 19.00 h miestneho času, 09.00 h SEČ) v utorok na pravé poludnie. S plánovaným medzipristátím v Novosibirsku pristanú na tamojšom letisku po 12-hodinovom lete o 10.00 h miestneho času (00.00 SEČ).

Druhý zápas odohrá Slovan v piatok 30. novembra o 13.00 h v Novosibirsku, do ktorého z Chabarovska poletia päť hodín. Tretím súbojom bude nedeľňajšie (2. decembra) stretnutie v Novokuznecku s domácim Metallurgom o 11.00 h SEČ a v utorok 4. decembra zakončia svoju ďalšiu ruskú misu duelom proti silnému CSKA Moskva o 16.30 h SEČ.

V prvých domácich stretnutiach s týmito súpermi získal Slovan šesť bodov, keď zdolal Chabarovsk 4:2 a Novosibirsk 6:2, prehral s CSKA 2:3 a Novokuzneckom 2:4.


Zoznam hráčov:
Janus, Konrád - Mihálik, Sekera, Sersen, Sigalet, Švarný, Štajnoch, Tabaček, Višňovský - Bakoš, Bartovič, Bližňák, Daňo, Dravecký, Hudáček, Lipiansky, Kukumberg, Kudrna, Kytnár, Miklík, Mikúš, Ölvecký, Šťastný, Vondrka


.