Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan odmietol vypadnutie, Beňo: Teší ma, že sme neinkasovali

Na snímke zľava Danill Fominykh (HC Slovan Bratislava), Ivan Glazkov, Samuel Chalupa (obaja KH Dukla Michalovce), Jakub Minárik (HC Slovan Bratislava) v piatom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy v piatom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy v hokeji HC Slovan Bratislava - HK Dukla INGEMA Michalovce 24. marca 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Michalovce v prvej tretine zaostávali v pohybe, Slovan bol lepší aj v ostatných činnostiach. Od druhej tretiny však hráči Dukly viac otvorili hru a aj v tretej mali šance.

Bratislava 25. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava odvrátili vypadnutie v play off Tipos extraligy, keď v piatom zápase štvrťfinále zdolali Michalovce 4:0. Séria sa za stavu 2:3 pre Duklu presunie v nedeľu na Zemplín, úradujúci majster tam chce potvrdiť dobrý výkon z piatkového duelu. Obranca Michal Beňo je presvedčený, že ak to Slovan dokáže, v prípadnom siedmom stretnutí bude mať jeho tím navrch.

Z piatich duelov išiel Slovan do vedenia v štyroch, ale súpera nedokázal zlomiť ďalším gólom a potom inkasoval. V piatom zápase dal rýchlo dva góly, no tretí, ktorým by dostal súpera na kolená, dlho neprichádzal. Domáci sa ho dočkali až v 53. minúte po delovke Matta Mackenzieho. "Predtým sme potrebovali súpera zlomiť, nepremenili sme veľa šancí. Veľakrát sme mali možnosť rozhodnúť ďalším gólom, čo sa nepodarilo. Teraz sme museli byť hladnejší po góle," povedal pre TASR obranca Michal Beňo.

Michalovce v prvej tretine zaostávali v pohybe, Slovan bol lepší aj v ostatných činnostiach. Od druhej tretiny však hráči Dukly viac otvorili hru a aj v tretej mali šance. "Prvá tretina bola z našej strany super, tam sme dominovali. Potom aj oni prestali toľko brániť a cúvať, ale som rád, že sme to zvládli a hlavne na nulu. Určite nás to povzbudí do šiesteho zápasu. Cením si, že sme nedostali gól a keď nedostaneme gól ani tam, tak neprehráme. A ak sa nám to podarí, tak v siedmom zápase budeme určite nad nimi," uviedol Beňo.

Mladý obranca pomohol k triumfu Slovana dvoma asistenciami, viac ho však teší, že mužstvo aj napriek nepriaznivému stavu v sérii prišlo povzbudiť viac ako osem tisíc fanúšikov. "Aj predtým som mal nejaké prihrávky, po ktorých to mohlo skončiť gólom, teraz som dal úplne jednoduchú a vyšlo to. Ale ide predovšetkým o úspech tímu. Som rád, že prišli ľudia, čakal som, ako sa to odzrkadlí, keď sme prehrávali 1:3. Ale prišli a nesmierne nám pomohli."

Michalovčanov prehra mrzela, no stále sú vo výhode, ktorú chcú doma v nedeľu využiť. "Slovan prvú tretinu dominoval, ale postupne sme prebrali iniciatívu a mali sme navrch. Škoda, že sme nedali kontaktný gól, potom by to bolo úplne iné. V tretej tretine sme dostali po chybe tretí gól a bolo po zápase. Hovorili sme si po prvej tretine, že musíme dať gól a otočí sa to. Mali sme šance aj tlak, dokázali sme sa držať na puku, využívali sme bekov, škoda, že to tam nepadlo. Ale stále vedieme 3:2, užívame si to, budeme sa to snažiť ukončiť pred vlastnými fanúšikmi," uviedol útočník Michaloviec Dávid Buc.