Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovan podal oficiálnu sťažnosť na hlavných rozhodcov v 3. zápase

Na snímke zľava Liam Pecararo (Sovan) strieľa gól na 3:2, vpravo brankár Stanislav Škorvánek (Michalovce) v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla INGEMA Michalovce v Bratislave v piatok 17. marca 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Štvrtý duel bol na programe v stredu od 18.00 h opäť na Zemplíne.

Bratislava 22. marca (TASR) - Hokejový klub HC Slovan Bratislava v stredu doručil Komisii rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oficiálny podnet so sťažnosťou na dvojicu hlavných arbitrov, ktorí mali podľa názoru klubu výraznou mierou ovplyvniť tretie stretnutie štvrťfinále play off. Slovan v ňom prehral v Michalovciach 2:3 pp.

"V predĺžení nariadil hlavný arbiter trestné strieľanie po obrannom zákroku Samuela Takáča, ktorý mal jasnú snahu odohrať puk, zamedziť mu, aby prešiel bránkovú čiaru a následne nekontrolovane a neúmyselne vrazil do konštrukcie brány, čím ju dostal zo svojej pozície. HC SLOVAN očakáva promptné vyjadrenie zo strany Komisie rozhodcov," píše sa v stanovisku klubu na facebooku. Podľa "belasých" Takáč neposunul bránku úmyselne a preto nemalo byť nariadené trestné strieľanie, z ktorého dal v 64. minúte víťazný gól Vadim Pereskokov. Michalovce sa tak ujali vedenia v sérii 2:1.

Štvrtý duel bol na programe v stredu od 18.00 h opäť na Zemplíne.