Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovan poslal Suchockého na hosťovanie do Dinama Minsk

Na archívnej snímke zľava Moha (Slovan), Til Mavretič (Michalovce) a Arťom Suchockij (Slovan) v zápase 2. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce v Bratislave 27. júla 2019. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dvadsaťsedemročný obranca zaznamenal v prebiehajúcej sezóne 22 súťažných štartov s bilanciou dva góly a dve asistencie, z toho 12 duelov a oba góly si pripísal vo Fortuna lige.

Bratislava 14. marca (TASR) - Vedenie slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava počas prerušenia Fortuna ligy poslalo ukrajinského obrancu Arťoma Suchockého do bieloruského tímu FC Dinamo Minsk. Kluby sa dohodli na podmienkach hosťovania s platnosťou do 16. júla 2020. Informovala o tom oficiálna internetová stránka "belasých".

Dvadsaťsedemročný obranca zaznamenal v prebiehajúcej sezóne 22 súťažných štartov s bilanciou dva góly a dve asistencie, z toho 12 duelov a oba góly si pripísal vo Fortuna lige. Suchockij bude môcť nastúpiť za Dinamo už v najbližšom zápase. Bieloruská liga sa hrá systémom jar - jeseň, pričom prvé kolá novej sezóny sa majú odohrať vo štvrtok 19. marca. Tamojšia vláda ani futbalový zväz zatiaľ začiatok súťaže neposunuli, hoci v krajine evidujú 27 ľudí infikovaných novým koronavírusom, ďalší traja sa už uzdravili. Cez víkend sa majú v Bielorusku odohrať aj odvetné súboje štvrťfinále národného pohára. Zväz súčasnú situáciu pozorne monitoruje a v prípade potreby je pripravený urobiť opatrenia.

Podľa webstránky Dinama bude Suchockij na novom pôsobisku nosiť dres s číslom 24. Vedenie Slovana dodalo, že po uplynutí hosťovania je otázka jeho ďalšieho pôsobiska otvorená.