Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan pozýva na šláger s DAC päťtisíc detí

Na archívnej snímke futbalisti Slovana sa tešia po strelení gólu v zápase 20. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 12. februára 2022 v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Dano Veselský

Slovan priamo oslovil základné školy a futbalové kluby v rámci troch projektov v oblasti detí a mládeže.

Bratislava 31. marca (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava v stredu oficiálne spustil program Belasé srdce, ktorého zámerom je aj výchova a snaha priviesť deti a mladých ľudí späť k futbalu a športu vo všeobecnosti.

Klub v rámci Belasého srdca začal okamžite vyvíjať prvé aktivity. "Na najbližší domáci zápas s Dunajskou Stredou, ktorý sa odohrá v nedeľu 10. apríla o 17.00 na Tehelnom poli, vyčlení pre deti 5000 bezplatných vstupeniek," informoval ŠK Slovan v tlačovej správe.

Slovan priamo oslovil základné školy a futbalové kluby v rámci troch projektov v oblasti detí a mládeže. Podstatou všetkých troch projektov v tejto oblasti je poskytnutie bezplatných vstupeniek na domáce zápasy a ďalšie sprievodné aktivity pre deti a mládež. Na zápas s Dunajskou Stredou klub pozval deti zo základných škôl z celého Slovenska v rámci projektu Mladý slovanista i deti a mládež z futbalových klubov v oblasti Bratislavského samosprávneho projektu v zmysle iniciatívy Kluby z BSK na Slovane. Novinkou je projekt Slovan je Slovan, v ktorom klub pozýva deti a mládež zo všetkých futbalových klubov na Slovensku, nesúcich v názve meno Slovan.

Základné školy z celého Slovenska a futbalové kluby z BSK, resp. z celého Slovenska nesúce v názve Slovan, sa už môžu registrovať na oficiálnom webe programu Belasé srdce. K dispozícii je 5000 bezplatných vstupeniek v samostatne vyčlenených sektoroch. „Belasé srdce pozostáva z dvoch línií – pomoci a výchovy. Myslím si, že pomoc samostatne predstavovať nemusíme, činy hovoria za slová. Pri výchove chceme viesť a motivovať deti i mladých ľudí k športu a futbalu. Naším cieľom je priviesť ich späť k športu a dostať šport na miesto, ktoré mu v spoločnosti patrí,“ skonštatoval na margo týchto aktivít Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu a predseda OZ Belasé srdce

S projektom Mladý slovanista sme začali ešte v roku 2012, keď sme ako prvý klub na Slovensku spustili úzku spoluprácu so školami. Teraz tento projekt oživujeme, a pridávame k nemu aj futbalové kluby z oblasti Bratislavského samosprávneho kraja i futbalové kluby z celého Slovenska, nesúce v názve meno Slovan. Všetky deti a mládež z týchto klubov a zo základných škôl z celého Slovenska srdečne pozývame na domáci zápas s Dunajskou Stredou, na ktorom sme pre nich vyčlenili 5000 bezplatných vstupeniek. Deti sa môžu tešiť na návštevu najmodernejšieho štadióna v strednej Európe, budú pre nich vyhradené samostatné sektory. Samozrejmosťou je bezpečnosť a komfort. Veríme, že deti zo škôl a klubov nielen prispejú k vytvoreniu skvelej atmosféry, ale zároveň ich našou snahou privedieme k futbalu a športu ako takému,“ povedal Stanislav Kramarič, projektový manažér OZ Belasé srdce.