Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovan prehral prípravný zápas na ľade Sparty Praha 2:4

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Oba góly účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy strelil český útočník Václav Nedorost.

Praha 3. augusta (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v stredajšom prípravnom zápase na ľade Sparty Praha 2:4. Oba góly účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy strelil český útočník Václav Nedorost. Po asistencii si v drese Sparty pripísali slovenskí legionári - útočník Andrej Kudrna a obranca Michal Čajkovský.

Domáci hokejisti boli v ich prvom prípravnom zápase v letnom období od prvých minút aktívnejší, k čomu im pomohli aj dve početné výhody. Holešovická Tipsport Arena si prvýkrát zakričala gól práve počas druhej presilovky, keď Brusta prestrelil Lukáš Klimek. Slovanisti sa snažili vyrovnať hru, no do väčších šancí sa dostať nedokázali, ohroziť Novotného sa nepodarilo ani v presilovej hre. O to prekvapivejší bol vyrovnávajúci gól, ktorý dosiahla prvá formácia s prispením domáceho brankára. Nerozhodný stav vydržal až do poslednej minúty prvej tretiny, dvanásť sekúnd pred koncom v presilovke strelil druhý gól Sparty Švrček.

Úvod druhého dejstva priniesol ďalšiu presilovú hru domácich, ktorú po 19 sekundách využil na strelenie tretieho gólu Petr Vrána. O päť minút to bol ten istý hráč, ktorý dostal veľa priestoru na ľavom kruhu a nechytateľne zvýšil na 4:1 pre Spartu. Slovanisti sa aj v ďalších minútach bránili tlaku Sparty, Brust dobre vychytal Andreja Kudrnu. Znížiť sa snažili Nedorost i Jeglič, ich strely zlikvidoval domáci brankár.

Využitia presilovej hry sa v tretej tretine dočkali aj hokejisti Slovana, v 46. minúte sa z gólu radoval znova Václav Nedorost - 4:2. Na rozdiel jediného gólu mohol upraviť výsledok Vopelka, nájazd dvoch na jedného s Adamom Ružičkom však nevyriešil ideálne. V ďalšej početnej výhode nepochodil strelou švihom ani Žiga Jeglič. Slovanisti sa v záverečných minútach zápasu snažili o kontaktný gól, no domáci hokejisti už zmenu skóre nepripustili.

V Prahe sa hralo aj doplnkové predĺženie, ktoré nerozhodol po trestnom strieľaní Žiga Jeglič. V samostatných nájazdoch sa z gólu radoval len domáci Brian Ihnačák, za Slovan neuspeli Jeglič, Ružička ani Luža.

Prípravný zápas v Prahe:
Sparta Praha - HC Slovan Bratislava 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Góly: 7. Klimek (Pech, KUDRNA), 20. Švrček (Ihnačák), 23. Vrána (ČAJKOVSKÝ, Pech), 28. Vrána (Ihnačák) – 15. Nedorost, 47. Nedorost (Jeglič).

Zostava Slovana: Brust – Kundrátek, Starosta, Luža, Bačík, Vidovič, Pokorný – Valský, Jeglič, Nedorost - Kubalík, Halama, Tibenský - Vopelka, Ružička, Hlinka - Zigo, Šiška, Petráš - Galis.