Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovan privíta v stredu Dinamo Batumi, Zmrhal: Musíme si veriť

Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa tešia zo zisku titulu futbalovej Fortuna Ligy po zápase záverečného 10. kola skupiny o titul ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina v Bratislave 21. mája 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Duel povedie anglický hlavný rozhodca David Coote, priamy prenos odvysiela televízna stanica RTVS Šport.

Bratislava 4. júla (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava odštartujú účinkovanie slovenských klubov v novej sezóne európskych súťaží. V úvodnom stretnutí 1. predkola Ligy majstrov privítajú v stredu o 20.30 h gruzínskeho súpera Dinamo Batumi, na ktorého pôde sa odveta odohrá o týždeň neskôr 13. júla (19.00 SELČ).

Úradujúci fortunaligový šampión remizoval v sobotnej generálke na ihrisku FC Zbrojovka Brno 2:2. Debut v drese hostí okorenil gólom venezuelský útočník Eric Ramirez, okrem neho absolvoval premiéru v "belasých" farbách aj slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka. Na konečných 2:2 vyrovnal český krídelník Jaromír Zmrhal: "Získali sme vzadu loptu, kým Brno bolo v postavení, v ktorom chceli ísť do útoku. My sme v tej chvíli hrali rýchlo dopredu, čo sa vyplatilo. Verím, že aj mne môže tento gól pomôcť. Podobnú šancu som mal aj proti Plzni, no nepremenil som ju. Teším sa, že to tam teraz padlo. Po polčasovom prestriedaní sme si chvíľu zvykali na systém Brna. Musím uznať, že Brno nehralo vôbec zle. Dostali sme gól na 1:2, čo nám tiež nepomohlo. Som rád, že sme dokázali aspoň vyrovnať."

Slovan sa bude na nové letné posily spoliehať aj na medzinárodnej scéne, kde v predchádzajúcom ročníku skončil v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. "Určite bolo dobré, že sme tento zápas odohrali. Ukázal nám, že ešte máme na čom popracovať, aby sme boli poriadne pripravení na stredajší duel. Musíme dať do toho všetko a veriť si. Bolo by super, ak by prišlo viac fanúšikov, určite by nám to veľmi pomohlo," dodal Zmrhal na oficiálnej stránke bratislavského klubu. Gruzínska liga sa hrá systémom jar - jeseň, Batumi ako obhajca titulu vedie po dvadsiatich kolách o deväť bodov pred Dinamom Tbilisi, zvíťazilo v predchádzajúcich štyroch vystúpeniach.

Duel povedie anglický hlavný rozhodca David Coote, priamy prenos odvysiela televízna stanica RTVS Šport. Postupujúci sa v 2. predkole LM stretne s víťazom dvojzápasu medzi Tobolom Kostanaj a Ferencvárosom Budapešť (v stredu 6. júla o 16.00 SELČ/v stredu 13. júla o 20.00 h). Zdolané mužstvá zamieria do majstrovskej vetvy 2. predkola EKL.

úvodné zápasy 1. predkola LM /časy sú v SELČ/:

utorok 5. júla

18.00 Pjunik Jerevan - CFR Kluž
19.00 Malmö FF - Víkingur Reykjavík
19.45 Ludogorec Razgrad - Sutjeska Nikšič
20.00 Lech Poznań - FK Karabach
20.00 The New Saints - FC Linfield
20.00 FC Ballkani - Žalgiris Vilnius
20.30 Shamrock Rovers - FC Hibernians
20.45 FK Škupi - Lincoln Red Imps

streda 6. júla

16.00 Tobol Kostanaj - Ferencváros Budapešť
18.00 FK Bodö/Glimt - KÍ Klaksvík
18.00 HJK Helsinki - RFS Riga
19.30 F91 Dudelange - KF Tirana
20.00 Zrinjski Mostar - Šeriff Tiraspoľ
20.15 NK Maribor - Šachťor Soligorsk
20.30 ŠK SLOVAN BRATISLAVA - Dinamo Batumi /rozhoduje: Coote (Angl.), RTVS Šport/