Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovan odchádza na trip s Ölveckým, doma ostáva Starosta a Foster

Na snímke útočníci HC Slovan Bratislava, vpravo Michal Vondrka a vľavo Peter Ölvecký Foto: TASR/Martin Baumann

Slovan strávi na tripe šesť dní.

Bratislava 14. novembra (TASR) - S hokejistami Slovana Bratislava odletí na piaty trip sezóny v KHL už aj uzdravený útočník Peter Ölvecký. Trénerovi Petrimu Matikainenovi stále chýba zranený Tomáš Starosta, ku ktorému sa v piatok pridal aj Mário Lunter.

Fínsky kouč "belasých" nominoval podľa oficiálneho klubového webu 23 hráčov - dvoch brankárov, siedmich obrancov a štrnásť útočníkov. Na zoznam hráčov sa tentoraz nezmestil obranca Kurtis Foster ani útočné duo Libor Hudáček a Patrick White. Prvého menovaného poslalo vedenie Slovana na mesačné hosťovanie do Banskej Bystrice, v tom istom klube pôsobí na striedavý štart aj White. K dispozícii bude však nová akvizícia Štefan Ružička, ktorý sa v "belasom" predstavil už v stredu doma proti Medveščaku Záhreb (1:2 pp a sn).

Slovan strávi na tripe šesť dní, v rámci ktorých nastúpi v nedeľu na ľade nováčika nadnárodnej súťaže Jokeritu Helsinki (15.00 h), v utorok o 17.30 bude hrať proti Atlantu Mytišči a trip zavŕši v piatok súbojom s Dinamom Riga (18.30). Do Helsínk by malo prísť podporiť "belasých" aj zhruba dvesto fanúšikov.