Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan uviedol do Siene slávy Ľubomíra Višňovského

Slávnostný ceremoniál uvedenia Ľubomíra Višňovského do Siene slávy Slovana a vyvesenie pamätnej vlajky s č. 17 pred prvým semifinálovým zápasom Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice 7. apríla 2022 v Bratislave. Na snímke uprostred Ľubomír Višňovský s rodinou. Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

Višňovský sa tak zaradil k ďalším veľkým legendám klubu.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Hokejový klub Slovan Bratislava oficiálne uviedol do svojej siene slávy Ľubomíra Višňovského. Pred prvým semifinálovým zápasom Kaufland play off Tipos extraligy úspešnému obrancovi zároveň vyvesili pamätnú vlajku s číslom 17 pod strechu arény Ondreja Nepelu.

Višňovský sa tak zaradil k ďalším veľkým legendám klubu. Pamiatku pod strechou majú už Ladislav Horský, Jozef Golonka, Vladimír Dzurilla, Václav Nedomanský, Ján Starší, Marián Šťastný, Milan Kužela, Zdeno Cíger, Dušan Pašek, Dárius Rusnák, Miroslav Šatan a Richard Kapuš. "Nie každý má to šťastie byť pod strechou vedľa takých legiend, trasú sa mi nohy. Ja za to vďačím svojej rodine. Napriek skromným podmienkam som dostal všetko, aby som sa mohol zlepšovať. Obrovská vďaka patrí aj mojim spoluhráčom. Slovanu želám ďalších sto úspešných rokov," uviedol Višňovský počas slávnostného aktu.

Do Slovana Bratislava prišiel v roku 1994 a získal s ním tri majstrovské tituly. Osemkrát sa stal najlepším slovenským obrancom sezóny a v roku 2005 získal Zlatý puk najlepšieho hokejistu roka. Počas deviatich sezón strávených v Slovane odohral 367 zápasov a zaznamenal 225 bodov. Posledný duel v drese Slovana odohral 27. februára 2016 v play off sérii Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) proti CSKA Moskva.