Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Slovan začal prípravu aj s Čavričom, o jeho osude rozhodnú ďalšie dni

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas štartu zimnej prípravy klubu pred jarnou časťou futbalovej Niké ligy v Bratislave 10. januára 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Posilniť sa chce Slovan na viacerých postoch, po skončení jesennej časti sa hovorilo aj o návrate gruzínskeho stredopoliara Giorgiho Čakvetadzeho.

Bratislava 10. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali po úspešnej a nabitej jesennej časti prípravu na druhú polovicu ročníka 2023/24. Zverenci Vladimíra Weissa st. začali zimnú prípravu v stredu 10. januára v domácich podmienkach, no už onedlho absolvujú sústredenie v Katare. Zatiaľ aj s útočníkom Aleksandarom Čavričom, o ktorého je veľký záujem a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. naznačil, že 29-ročný Srb zrejme odíde.

Okrem Čavriča eviduje Slovan záujem ešte o ďalších troch hráčov. Jedným z nich je aj obranca Lucas Lovat. "Každý rok je to podobné. Pracovali sme aj počas sviatkov. Pripravovali sme si stratégiu v prípade odchodov a príchodov hráčov. Ponuky máme na štyroch hráčov, zaoberáme sa tým. Ak by prišlo k dohode, sme pripravení nahradiť ich. Najhorúcejší artikel je Čavrič, majú o neho záujem v okolitých krajinách, ale aj v Číne a Japonsku. Nie je to definitíva, ale podľa mňa odíde, lebo ponuka je zaujímavá pre neho, aj pre klub. Budem sa s ním rozprávať a budeme sa snažiť urobiť to najlepšie pre Slovan. Ale máme namiesto neho pripravenú náhradu a som presvedčený, že tento hráč si jeho miesto zastane. Lovatovi končí v lete zmluva, takže rokujeme aj o predĺžení kontraktu, ale aj o prestupe. Uvidíme, čo z toho bude, ale aj namiesto neho máme pripravenú náhradu," uviedol Kmotrík ml.



Posilniť sa chce Slovan na viacerých postoch, po skončení jesennej časti sa hovorilo aj o návrate gruzínskeho stredopoliara Giorgiho Čakvetadzeho. Ten je hráčom Gentu, no momentálne hosťuje v anglickom Watforde. "Je to v rovine našich túžob, ale nie je to veľmi reálne. Som v kontakte s jeho agentom, ale v klube kde hrá, prišlo k nejakým zmenám a stanovisko klubu je v prípade hosťovania negatívne," dodal Kmotrík.

Klub rieši aj situáciu na stopérskom poste, keďže Kevin Wimmer nebude môcť pre kartový trest nastúpiť na zápas play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy proti Sturmu Graz. Tréner Weiss pritom preferoval v uplynulých dueloch hru na troch stopérov. "Uvedomujeme si túto situáciu a pracujeme na alternatíve. Rokovania sú náročné a zatiaľ nedopadli v náš prospech. Nechceme zaplátať nejakú dieru, ale chceme priviesť posilu na tento post aj do ďalšieho ročníka," načrtol generálny riaditeľ "belasých."

Otvorený je aj príchod Róberta Polievku, o útočníka Banskej Bystrica má Slovan záujem už dlhší čas. "Rokovali sme aj cez sviatky, naposledy včera. My chceme lacnejšie kúpiť, Bystrica chce drahšie predať a keď sa niekde stretneme, bude to najlepšie," vysvetlil tréner Vladimír Weiss.

Ten môže na jar počítať aj so synom Vladimírom, ktorého počas jesene trápila achilovka: "Vlado ide do tréningu, poďakovať treba všetkým, ktorí sa o neho starali. Ale cíti sa dobre a je zdravý. Verím, že mu to vydrží a prakticky budeme mať na jarnú časť nového hráča."

Slovanisti sa v stredu stretli na Tehelnom poli v kompletnom zložení ako na jeseň, chýbal len útočník Malik Abubakari, ktorému sa skončilo hosťovanie. "Budeme desať dní doma, v Katare nás čakajú dobrí súperi. Bol som tam pred rokom, úroveň je tam vynikajúca, nikde inde to nie je lepšie. Budeme v zariadení Aspire, čo je asi najlepšie tréningové centrum na svete. Verím, že sa dobre pripravíme," uzavrel tréner "belasých."



Prvé jarné kolo Niké ligy odohrá Slovan v piatok 9. februára o 17.30 h v Žiline.

Na snímke Juraj Kucka počas štartu zimnej prípravy klubu ŠK Slovan Bratislava pred jarnou časťou futbalovej Niké ligy v Bratislave 10. januára 2024.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


program prípravných zápasov Slovana:

streda 17. januára, 12.00 MFK Vyškov - Slovan (hrá sa v Brne)

20. január až 30. január - sústredenie v Katare (jeden zápas je ešte v riešení)

26. január: Al-Rayyan SC – ŠK Slovan

29. január: Al-Wakrah SC – ŠK Slovan

4. február: Slavia Praha – ŠK Slovan