Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Hokejisti Slovana zdolali Košice v siedmom zápase a zahrajú si finále

Na snímke gól na 1:0, vľavo autor gólu Brent Harris (Slovan), uprostred Marek Slovák a vpravo brankár Dominik Riečický (obaja Košice) počas siedmeho zápasu semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice 19. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovan mal na konci tretej tretiny možnosť rozhodnúť v presilovke, ale zápas napokon dospel do predĺženia.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava postúpili do finále Kaufland play off Tipos extraligy, nastúpia v ňom proti HK Nitra. Rozhodol o tom utorkový siedmy zápas semifinále, v ktorom Bratislavčania zdolali HC Košice 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:3. Zápas sledovalo 10.016 divákov, čo je rekordná návšteva tejto sezóny.



V zápasoch tejto série triumfovali vždy len domáce tímy. Slovan ju odštartoval po víťazstvách 5:2 a 6:2, doma zvíťazili Košice dvakrát 3:1. V piatom zápase vyhral Slovan 3:2, v šiestom Košičania 4:2.

7. semifinálový zápas Kaufland play off TEL:


Slovan Bratislava - HC Košice 3:2 pp (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 25. Harris (Takáč, Gachulinec), 39. Rapuzzi (Matoušek, Valach), 62. Zigo (MacKenzie) - 47. Deyl (Ihnačák, McPherson), 47. Paršin (Chovan). Rozhodovali: Stano, Štefik - D. Konc ml., Durmis, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 10.016 divákov.

/konečný stav série: 4:3/

Slovan: Peters – Breton, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Golian – Haščák, Rapuzzi, Zigo – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Yogan, Kytnár, Matoušek – Lukošik, Bezák, Chalupa

HC Košice: Riečický – Volgin, Šedivý, Snuggerud, Romančík, Deyl, Saucerman – Klhůfek, Chovan, Parshin – McPherson, Ihnačák, Bartánus – Pereskokov, Slovák, Rogoň – Mrázik, Havrila, Milý




Už po trinástich sekundách sa do dobrej pozície dostal Takáč, z pravej strany namieril len do brankára. Košice potom odpovedali dvoma akciami, najmä strela Klhůfka spomedzi kruhov bola nebezpečná. Ďalšiu vážnejšiu šancu mal v 5. minúte Matoušek, keď šikovne tečoval strelu Valacha. Na ďalšie šance sa čakalo dlhšie, obe mužstvá prehusťovali stredné pásmo. O rozruch sa postaral tri a pol minúty pred koncom Breton, ale ani na dvakrát nenamieril presne.
Na snímke gólová radosť hokejistov Slovana počas siedmeho zápasu semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice 19. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann

Druhú tretinu odštartovala nepresná strela Haščáka, bol to už 14. strelecký pokus Slovana oproti štyrom pokusom Košičanov. Streleckú prevahu Slovan napokon zužitkoval v 25. minúte. Takáč vystrelil z osi klziska, pred Riečickým ešte puk tečoval Harris - 1:0. Slovan po góle ešte pridal, skvelú možnosť ponúkol Jääskeläinenovi Takáč, ale fínsky krídelník nezdvihol puk ponad brankára. Domáci hnaní vypredanou halou chceli dať aj druhý gól, blízko mal k nemu Bezák, ale strelu z ľavého kruhu Riečický chytil. Dve minúty pred koncom druhého dejstva hrali Košice presilovku, no v oslabení unikol Rapuzzi a poslal Slovan do dvojgólového vedenia.
Na snímke gól na 2:0, strieľa ho vľavo Wiliam Rapuzzi (Slovan) a vpravo brankár Dominik Riečický (Košice) počas siedmeho zápasu semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HC Košice 19. apríla 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann

Po prestávke pokračovala hra v réžii zverencov Andreja Podkonického, ale len do 47 minúty. Košičania sa snažili o kontaktný gól, ale dlho sa nedostali do nebezpečného zakončenia. Potom však napriahol od modrej čiary Deyl a puk zastavila až sieť - 2:1. O ďalších 33 sekúnd sa presadil bekhendovou strelou aj Paršin a vyrovnal. Hostia po tomto góle ožili, niekoľko striedaní mali hru v rukách, potom sa dianie na ľade vyrovnalo. Slovan mal na konci tretej tretiny možnosť rozhodnúť v presilovke, ale zápas napokon dospel do predĺženia.

V ňom sa hralo len 61 sekúnd, keď sa odrazený puk dostal na hokejku Ziga a ten prudkou strelou rozhodol.