Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovenky na Womens's Cupe v Larnake s 23-členným kádrom

Mária Korenčiová, archívna snímka. Foto: archív M.K.

Pre zdravotné problémy chýbajú vo výbere Lucia Ondrušová a Valentína Šušolová.

Bratislava 25. februára (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky sa v marci predstavia na medzinárodnom turnaji na Cypre, kde sa skonfrontujú s výbermi Thajska, Mexika a Fínska. Reprezentačný tréner Peter Kopúň na Women's Cup v Larnake (5.–11. marec) nominoval 23-členný káder. Slovenky sa na turnaji predstavia už tretíkrát.

"V nominácii sú futbalistky, ktoré boli, alebo sú súčasťou družstva v kvalifikácii. Niektoré dievčatá sa však zranili, preto sme sa ich snažili nahradiť novými babami a umožniť im reprezentačnú premiéru. Potom sme znova povolali niektoré hráčky, ktoré už v reprezentácii pôsobili, ale počítame s nimi do ďalších stretnutí," povedal pre futbalsfz.sk tréner Kopúň.

Pre zdravotné problémy chýbajú vo výbere Lucia Ondrušová a Valentína Šušolová. V užšom menoslove sú Diana Lemešová a Andrea Bogorová, ktoré boli doposiaľ medzi náhradníčkami. "Sú to bývalé mládežnícke reprezentantky do 19 rokov a ja som ich sledoval. Teraz máme zraz, kde ich môžeme reálne vyskúšať, tak sme si povedali, prečo nie. Chceme vidieť ako pracujú, či sa budú zlepšovať, poprípade v čom nám vedia pomôcť v rámci reprezentácie," dodal.

Minulý rok zaznamenali Slovenky na turnaji v základnej skupine tri prehry, keď nestačili na Belgicko (0:3), Nigériu (3:4) a Rakúsko (0:1). V stretnutí o konečné umiestnenie podľahli Maďarkám (2:3) a napokon skončili na 12. mieste. Tento rok sa už zápas o umiestnenie nehrá a konečné poradie sa určí po základnej časti. "Prvoradé je, že odohráme len tri zápasy, nie štyri, čo je výhoda v rámci regenerácie, ale aj možného nacvičovanie si niektorých vecí. Som veľmi rád, že zo všetkých tímov máme kvalitné Fínsko, Thajsko, ktoré bolo na majstrovstvách sveta a napokon Mexiko. Sú to odlišné kultúry a je naozaj super, že sa stretávame s takýmito súpermi," vysvetlil tréner ženského áčka.

Program žien SR na turnaji:

štvrtok 5. marca: Thajsko – Slovensko (GSZ Stadium Larnaka, 14.30 SEČ)

nedeľa 8. marca: Mexiko – Slovensko (GSZ Stadium Larnaka, 17.00)

streda 11. marca: Slovensko – Fínsko (GSZ Stadium Larnaka, o 14.30)


Nominácia SR:

brankárky: Mária Korenčiová (AC Miláno), Patrícia Chládeková (1. FC Saarbruücken), Lucia El Dahaibiová (USC Landhaus)

obrankyne: Jana Vojteková (SC Freiburg), Alexandra Bíróová (SKN St. Pölten), Lucia Haršanyová (MSV Duisburg), Monika Bytčánková (ŠK Slovan Bratislava), Petra Zdechovanová (TS Mitech Zywiec), Andrea Horváthová, Patrícia Fischerová (obe Czarni Sosnowiec), Monika Havranová (Partizán Bardejov), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha)

stredopoliarky: Diana Lemešová (SKV Altenmarkt), Laura Bieliková (1. FC Slovácko), Mária Mikolajová (SKN St. Pölten), Dominika Škorvánková (Bayern Mníchov), Martina Šurnovská (Apollon Ladies FC), Dominika Koleničková (ŠK Slovan Bratislava), Kristína Košíková (FC Slovan Liberec), Patrícia Hmírová (Górnik Leczna)

útočníčky: Veronika Sluková (USC Landhaus), Klaudia Fabová (AZS PWSZ Walbrzych), Andrea Bogorová (Spartak Myjava)


Náhradníčky:

brankárka: Denisa Mochnacká (AZS UJ Krakov)

obrankyňa: Michaela Moťovská (FC Slovan Liberec)

stredopoliarky: Stanislava Líšková (KKPK Medyk Konin), Ľudmila Maťavková (ŠK Slovan Bratislava)

útočníčky: Jana Maslová (AZS UJ Krakow), Martina Švecová (ŠK Slovan Bratislava), Veronika Jančová (MŠK Žilina), Lenka Kopčová (FC Slovan Liberec)