Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenky prehrali s Rumunskom 30:31, zabojujú o 19. miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Zverenky trénera Ján Beňadika viedli pár minút pred koncom o dva góly, no ich súperkám sa duel podarilo otočiť. Rumunky čaká v piatok zápas o Prezidentský pohár.

Celje 30. júna (TASR) - Slovenské hádzanárky do 20 rokov prehrali na MS junioriek v slovinskom Celje s rovesníčkami z Rumunska 30:31. V piatok tak zabojujú o 19. miesto s Kórejskou republikou, ktorá podľahla Poľsku 26:28.

Zverenky trénera Ján Beňadika viedli pár minút pred koncom o dva góly, no ich súperkám sa duel podarilo otočiť. Rumunky čaká v piatok zápas o Prezidentský pohár s Poľskom.

MSJ - o 17.-20. miesto:



SLOVENSKO – Rumunsko 30:31 (15:17)

Zostava a góly SR: Voržáčková, Kusyová – Györiová 2, P. Pálová 1, Pénzes 3, Lukáčová, Dmytrenko 3, Kucserová, Dvorščáková 5, Ščípová 5, Zlatinská, D. M. Vargová 6, Hornyák, Bačenková 5/5, Zsákovics, 7 m hody: 5/5 - 3/3, vylúčené: 2:4, rozhodovali: Mikelič a Paradina (obaja Chor.), 25 divákov


Prvý polčas priniesol vyrovnanú hru – ani jedno z družstiev si nevypracovalo väčší náskok. Až v jeho závere sa Rumunkám podarilo odskočiť na rozdiel troch gólov, ale Slovenky z ich vedenia do prestávky mierne ukrojili.

Po zmene strán využili úvodnú desaťminútovku na vyrovnanie na 23:23 a pred záverečnou štvrťhodinou vyhrávali po góle Pénzesovej 25:23 a o chvíľu 26:24. Rumunky však šnúrou štyroch presných zásahov otočili vývoj a opäť sa dostali do tesného vedenia. Pol minúty pred koncom mohla vyrovnať krídelníčka Dmytrenková, ale lopta skončila len na konštrukcii rumunskej bránky.

hlas po zápase (zdroj: slovakhandball.sk):


Ján Beňadik, tréner junioriek SR: "Aj priebeh duelu ukázal, že sa stretli vyrovnané družstvá. O našej prehre asi rozhodla hluchá desaťminútovka v obrane ešte v prvom polčase. My sme v druhom polčase predviedli náš najlepší výkon na turnaji. V závere bol rozdiel v tom, že kým Rumunky dali z odrazenej lopty gól, my sme trafili žŕdku. Dievčatá však musím pochváliť za predvedenú hru, odohrali dobrý zápas. Treba dať hlavy hore a rozlúčiť sa s turnajom víťazne."


ďalší výsledok:

Kórejská republika - Poľsko 26:28 (16:13)