Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenky s druhou výhrou v príprave pred ME, Grécko zdolali 64:59

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zverenky trénera Juraja Suju čaká budúci týždeň záverečná fáza prípravy, jej vrcholom by mali byť dva prípravné duely s Českom.

Split 5. júna (TASR) - Slovenské basketbalistky zaznamenali v príprave na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku a Španielsku (17. - 27. júna) druhé víťazstvo. Na medzinárodnom turnaji v chorvátskom Splite zdolali v sobotu Grécko 64:59. Zverenky trénera Juraja Suju čaká budúci týždeň záverečná fáza prípravy, jej vrcholom by mali byť dva prípravné duely s Českom (10. a 11. júna).

prípravný zápas, Split:



SLOVENSKO - Grécko 64:59 (36:27)

Najviac bodov: Jakubcová 16, Praženicová a Sujová po 10 - Fasoulová 12, Christinakiová, Spanouová a Stamolamprouová po 10


hlasy po zápase:

Juraj Suja, tréner SR: "Odohrali sme lepší zápas ako v piatok. Sme radi, že sme zdolali účastníka majstrovstiev Európy - Grécko. Dievčatá tri štvrtiny bránili veľmi dobre, vyhrali sme doskok, takže som spokojný, že niektoré veci, ktoré sme potrebovali v našej hre vidieť, tak tam boli. Aj sme trafili sme 10 trojok, takže som spokojný."

Ivana Jakubcová, hráčka SR: "Od začiatku sme začali s úplne inou energiou a intenzitou, ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch. Bolo to naozaj vidieť. Pracovali sme spolu, každá dopriala tej ďalšej. V útoku sme nachádzali najlepšie možnosti, v obrane sme si pomáhali. Super tímový výkon."