Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Slovenky v júnovej príprave s Čile a Rumunskom v NTC Senec

Na snímke vľavo kapitánka Slovenska Dominika Škorvánková a hráčka Švédska Filippa Angeldalová počas kvalifikačného zápasu na EURO 2022 žien vo futbale medzi Slovenskom a Švédskom v Trnave v utorok 1. decembra 2020. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Vedenie národného tímu pôvodne zvažovalo konfrontáciu so severskými družstvami, aby sa tak hráčky naladili na kvalifikačné zápasy, v ktorých ich čakajú Švédsko, Fínsko či Írsko.

Bratislava 17. mája (TASR) – Slovenské futbalové reprezentantky odohrajú v júni dva medzištátne zápasy, v najbližšom asociačnom termíne ich preveria hráčky Čile a Rumunska. Dejiskom zápasov 10., resp. 14. júna bude Národné tréningové centrum v Senci.

Vedenie národného tímu pôvodne zvažovalo konfrontáciu so severskými družstvami, aby sa tak hráčky naladili na kvalifikačné zápasy, v ktorých ich čakajú Švédsko, Fínsko či Írsko. Pandemická situácia však tieto plány zahatala. „V tej chvíli prejavilo záujem Čile a jeho záujem nám zapasoval do programu, napokon je to účastník posledných MS vo Francúzsku. Sú to dobrí súperi,“ citoval oficiálny web SFZ reprezentačného trénera Petra Kopúňa. Podobne prišlo k „výmene“ druhého súpera v júnovom termíne, pôvodné rokovania s Belgickom napokon neviedli k dohode, Slovenky tak budú čeliť Rumunsku. „Súper bol pri žrebovaní kvalifikácie MS v treťom koši, je to teda tím asi na našej úrovni, verím, že budeme mať priestor opäť overovať si veci z vlastnej filozofie, ktorú prezentujeme našim hráčkam. Zvažovali sme možnosť urobiť si sústredenie v Poprade, Čiľanky však požiadali o bližšiu destináciu z viedenského letiska. Potom sme sa rozhodli absolvovať celý zraz na jednom mieste, navyše v Poprade bude naša devätnástka,“ dodal Kopúň, ktorý nomináciu zverejní v prvý júnový deň.

program žien SR:



10. júna: Slovensko – Čile (NTC Senec, 16.00)
14. júna: Slovensko – Rumunsko (NTC Senec, 17.00)