Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovenky zdolali Kanadu v skupine o 9.-16.miesto na MS do 18 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR HINA/Zvonko KUCELIN

Zverenky trénera Mareka Maličkého síce prehrali prvý set, v ďalšom priebehu ale dominovali.

Durango 28. septembra (TASR) - Slovenské volejbalistky zvíťazili v zápase skupiny o 9.-16. miesto na MS dievčat do 18 rokov v mexickom Durangu nad Kanadou 3:1. Zverenky trénera Mareka Maličkého síce prehrali prvý set, v ďalšom priebehu ale dominovali. V nasledujúcom zápase o umiestnenie nastúpia v noci na stredu o 3.00 h SELČ proti Argentíne, ktorú v základnej skupine dokázali zdolať 3:1.



MS kadetiek do 18 rokov:

skupina o 9.-16. miesto


Kanada - SLOVENSKO 1:3 (23, -22, -17, -11)

Rozhodovali: Setlhare (Botswana) a Kshatriya (India), 75 divákov.

Kanada: Tehraniová 4, Hoveyová 12, Bouldingová 11, Ebertová 9, Wahlgrenová 6, Glanvilleová 5, libero Maleková (Boldonová 4, Garveyová 0)

SR: Boledovičová 7, Štermenská 0, A. Fričová 13, Kartíková 6, Hašková 5, Tamara Hrušecká 4, libero Justhová (Valentová 0, Jozeková 9, S. Slivková 3, Siládiová 9)



Kanaďanky od začiatku zápasu išli do plného rizika, najmä na podaní, čo im v prvom sete vychádzalo. Slovenky sa napriek ťažkostiam na prihrávke a v útoku dostali pred koncovkou do vedenia 21:17, súperky však stihli manko zmazať a v závere rozhodli dvoma esami. Aj v druhej časti sa rozhodlo až v závere, tentoraz ho lepšie zvládli Slovenky, vyrovnali na 1:1 a v ďalších dvoch setoch už jasne dominovali. Najviac bodov získala v zápase smečiarka a kapitánka SR Alexandra Fričová (13).



hlasy (zdroj: www.svf.sk):

Nina Babjáková, asistentka trénera SR 18: "Vstup, ale aj celý zápas bol náročný, Kanaďanky vynikajúco podávali, tlak na prihrávke bol enormný, nervozita stúpala, ale postupne sme sa s tým vysporiadali. Zápas nebol veľmi oku lahodiaci, ale dievčatá opäť bojovali a ukázali silu tohto družstva. Sme na družstvo hrdí, no už teraz sa pripravujeme na zajtrajší zápas. Všetci chceme do toho dať sto percent a vybojovať pre Slovensko ďalšie víťazstvo."

Nina Boledovičová, blokárka SR 18: "Kanaďanky v úvode veľmi dobre podávali, s čím sme mali problémy. Dali niekoľko es, loptu sme naháňali po ihrisku a ťažko sa nám hralo. Postupne sme však zlepšili prihrávku aj servis, vďaka čomu sme lepšie útočili a odvtedy sme v zápase dominovali. Nebolo jednoduché hrať po včerajšej tesnej prehre. Byť medzi dvanástkou najlepších tímov je pre nás skvelý výsledok, chceme však zo všetkých síl zabojovať o 9. miesto."

Simona Slivková, nahrávačka SR 18: "Nebol to ľahký zápas, ani po psychickej stránke. Prvé dva sety boli dosť nervózne, súperky nás zatlačili servisom. Potom však začali viac chybovať, naopak, my sme už chybovali menej. Začali sme hrať svoju hru, lepšie sme bránili na sieti, lepšie sme prihrávali a viac sme bodovali v útoku."



ďalší program play off - utorok 28. septembra (časy sú SELČ):

semifinále:

0.00 Rusko - Srbsko (utorok/streda)
3.00 Taliansko - USA (utorok/streda)


skupina o 5.-8. miesto:

18.00 Poľsko - Brazília
21.00 Rumunsko - Turecko


skupina o 9.-12. miesto:

0.00 Dominikánska rep. - Thajsko (utorok/streda)
3.00 SLOVENSKO - Argentína (utorok/streda)


skupina o 13.-16. miesto:

18.00 Portoriko - Peru
21.00 Kanada - Mexiko