Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenky zdolali Nórsko 3:2 po nájazdoch, rozhodla Nemčeková

Na snímke hokejistka Nela Lopušanová, ktorá bola vyhlásená za najlepšiu útočníčku turnaja počas tlačovej konferencie slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie do 16 rokov po návrate zo zimného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF), na ktorom získala strieborné medaily 29. januára 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene.

Budapešť 9. februára (TASR) - Slovenské hokejistky vyhrali v stredu vo svojom druhom vystúpení na Turnaji piatich krajín v Budapešti nad Nórskom 3:2 po predĺžení a nájazdoch. V nich rozhodla o triumfe Nikola Nemčeková.

Tím fínskeho trénera Arta Sieppiho po prvej tretine viedol, ale Nórky v druhej časti otočili skóre dvoma zásahmi Silje Gundersenovej. Na 2:2 vyrovnala 104 sekúnd pred záverečnou sirénou Laura Šuliková a jej tím bol napokon úspešný v nájazdoch.

V prvom dueli na turnaji prehrali Slovenky v utorok s Maďarskom 6:7, štrnásťročná Nela Lopušanová sa vo svojej premiére v "áčku" Slovenska blysla hetrikom. Proti Nórsku mala dve asistencie. Vo štvrtok bude ďalším súperom Francúzsko (16.30 h) a turnaj slovenské hráčky ukončia v piatok proti Japonsku opäť o 16.30 h.

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu.



Turnaj piatich krajín – (Budapešť/Maď.):

Slovensko - Nórsko 3:2 pp a sn
(1:0, 0:2, 10 - 0:0, 1:0)

Góly: 3. Leskovjanská (Lopušanová), 59. Šuliková (Lopušanová, Halušková), rozh. nájazd Nemčeková - 29. Gundersenová (Morsetová, Nybergová), 31. Gundersenová (Morsetová, L. Pedersenová)

Zostava SR: Ivanecká – A. Šulíková, L. Šuliková, Fortunová, Leskovjanská, Drábeková, Vysokajová, Gálisová – Korenková, Kubeková, Lopušanová – Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková – Beňáková, L. Halušková, E. Tóthová – Matejková, Rumanová, Šimnová.


hlas po zápase: /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "V prvom rade chcem poďakovať dievčatám a tímu, že sa dokázali dostať zo včerajšej prehry. Vytvorili sme si veľa príležitostí na skórovanie a dali sme úvodný gól. Takmer do polovice stretnutia sme mali prevahu a stroskotávali sme na výbornej nórskej brankárke. Potom sme napriek dvom inkasovaným gólom pokračovali v dobrej hre. Hráčky verili systému, bojovali a dočkali sa odmeny v podobe vyrovnania skóre. Dôveroval som dievčatám, že dokážu rozhodnúť v predĺžení alebo v samostatných nájazdoch a zdolajú Nórky. Tešíme sa z toho, že to zvládli a pripravujeme sa na ďalší zápas proti Francúzkam."