Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenky zvíťazili v odvetnom prípravnom dueli nad Slovinskom 31:25

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovenky zápasom zavŕšili marcovú prípravu na aprílovú kvalifikáciu play-off o postup na MS proti Chorvátsku.

Šaľa 4. marca (TASR) - Slovenské hádzanárky zvíťazili v druhom prípravnom zápase nad Slovinskom 31:25 a odplatili súperkám prehru 20:31 z úvodného duelu. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa predviedli diametrálne odlišný výkon, duel proti ôsmemu tímu z lanských ME rozhodli vo svoj prospech v záverečnej dvadsaťminútovke. Opäť bola streleckou líderkou Barbora Lanczová, ktorá tentoraz skórovala deväťkrát. Slovenky zápasom zavŕšili marcovú prípravu na aprílovú kvalifikáciu play-off o postup na MS proti Chorvátsku.



odvetný prípravný zápas::

SLOVENSKO - Slovinsko 31:25 (13:13)

Zostava a góly SR:

Ivanytsia, Furgaláková, Oláhová - Trúnková 4, Györiová, Königová, Popovcová 4, Pénzes 1, L. Ratvajská, Bujnochová 2, Bajčiová 1, Holejová 5, Habánková 4, Lanczová 9/4, Škoricová 1, Dvorščáková, Ščípová, D. M. Vargová

Najviac gólov za Slovinsko: Novaková a Barukčičová po 4 pok. hody: 4/4 - 1/0, vylúčené: 3 - 4, ČK: 35. Ljepojová (Slovin.) za 3 vylúčenia, rozhodovali: Budzák a Záhradník (obaja SR), 650 divákov



hlasy po zápase: /zdroj: slovakhandball.sk/:

Martina Popovcová, krídelníčka SR: "Z našej strany to bol podstatne lepší výkon. Bolo to náročné na koncentráciu, ale plnili sme pokyny trénera a myslím si, že sme to zvládli. V obrane sme hrali dostatočne agresívne a darilo sa nám v útoku premieňať šance."

Adriána Holejová, spojka SR: "Do odvety sme išli so zámerom zlepšiť obranu, hrať v nej kompaktnejšie a v útoku dodržiavať systém a dbať na detaily, ktoré nám v piatok chýbali. Mne sa dnes hralo oveľa lepšie."

Alexandra Ivanicjová, brankárka SR: "Už výsledok ukazuje, že sme odvetu zvládli lepšie. Dievčatá hrali v obrane agresívne, a tak sa aj mne lepšie chytalo."